Reteaua Corect

Comisia de la Veneţia a respins cererea Guvernului: Tudorel Toader rămâne membru titular (surse)

Scris de newsreporter in 19 iunie 2020 la 10:26, in Social. 823 vizualizari Intra in discutie Taguricomisia de la venetia, guvern, surse, tudorel toader shortlinkhttp://crct.ro/nwfG

Comisia de la Veneţia a dezbătut joi, 18 iunie, solicitarea Guvernului Orban de revocare a lui Tudorel Toader din poziţia de membru titular al forului european, relatează Știripesurse.ro.

Potrivit unor surse politice şi diplomatice, Comisia de la Veneţia a respins solicitarea guvvernului, pe care nici măcar nu a dorit să o supună la vot. Astfel, fostul ministru al Justiţiei rămâne membru titular al Comisiei.

Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus în luna mai Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția, în urma deciziei CEDO privind demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA. Detalii AICI!

La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia. Tudorel Toader a fost numit pentru primul mandat la Comisia de la Veneţia în mai 2014, pe când era judecător al Curţii Constituţionale. Numirea este făcută de Guvern.

Tudorel Toader este rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. În perioada 2017-2019 a fost ministru al Justiţiei. Anterior, a fost judecător la Curtea Constituţională.

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Lege este organismul afiliat Consiliului Europei care se ocupă de probleme constituţionale. Rolul Comisiei este de a oferi consiliere statelor membre şi de a le ajuta pe cele care doresc să îşi alinieze structurile instituţionale şi legale cu standardele europene. Comisia lucrează în trei domenii principale: instituţiile democratice şi drepturile fundamentale; justiţie constituţională; alegeri electorale, referendumuri şi partide politice. Aceasta are 59 de state membre, 47 din Europa şi încă 12 din toată lumea: Algeria, Brazilia, Chile, Israel, Kazahstan, Coreea de Sud, Kîrgîzstan, Maroc, Mexic, Peru, Tunisia şi SUA. Comisia se întruneşte la Veneţia, iar membrii trimişi de către ţări sunt numiţi pentru patru ani. Secretariatul permanent este în Strasbourg, Franţa, la sediul Consiliului Europei.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.