Reteaua Corect

Cod roșu de inundații, coduri portocaliu și galben de furtună

Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii, sâmbătă dimineaţa, pe râurile din bazinele hidrografice Târlung – bazin mijlociu şi inferior, în judeţele Braşov şi Covasna, fenomene periculoase putând să se producă mai ales în zona localităţii Băcel, la confluenţa cu râul Negru, în Covasna, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Târlung – bazin mijlociu şi inferior, în judeţele Braşov şi Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Târlung, în zona de confluenţa cu râul Negru (zona localitӑţii Bӑcel - judeţul Covasna), mai arată INHGA.

Atenţionarea hidrologică este în vigoare până sâmbătă seara, la ora 18.00.

Covasna: Peste 100 de persoane vor fi evacuate din cauza unei breşe în dig, pe râul Târlung

Peste 100 de persoane din Lunca Mărcuşului, judeţul Covasna, vor fi evacuate, sâmbătă dimineaţa, după ce precipitaţiile din ultima vreme au creat o breşă în dig, pe râul Târlung, pentru care hidrologii au emis cod coşu de inundaţii.

Potrivit reprezentanţilor ISU Covasna, pe râul Târlung în apropierea localităţii Lunca Mărcuşului, s-a creat o breşă în dig, astfel că sâmbătă dimineaţa s-a ordonat evacuarea a 30 locuinţe, respectiv peste 100 de persoane.

Sursa citată a arătat că persoanele care trebuie să îşi părăsească locuinţele sunt duse în căminul cultural al localităţii, pus la dispoziţie de primărie.

La ora transmiterii acesti ştiri, evacuarea persoanelor este în desfăşurare.

Cod portocaliu şi cod galben de furtună

De asemenea, este în vigoare o atenţionare COD GALBEN, emisă de ANM, în intervalul de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06.

În perioada menţionată, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, precum şi în jumătatea de nord a Munteniei şi în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii au emis şi COD PORTOCALIU, în intervalul de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23, când local în Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.