Reteaua Corect
Radu Toma

Școala din Florida: sfârșitul la începutul vieții

Scris de Radu Toma in 18 februarie 2018 la 13:34, in Social. 138 vizualizari Intra in discutie Taguri17, america, copii, donald trump, fbi, florida, impuscat, liceu, masacru, miami, moarte, parkland, scoala, sua shortlinkhttp://crct.ro/nsgG

Exact acolo unde mergem toți să ne pregătim pentru viață, moartea a lovit din nou. La 14 februarie, la un liceu din Parkland, Florida, în zona metropolitană a marelui Miami, 17 copii au fost vânați și împușcați mortal cu o pușcă de asalt AR-15, alți 15 sunt în stare critică în spitale. A fost al treilea mare masacru în școli din istoria Statelor Unite, după cele de la Blackburg, Virginia, în 2007, 33 de morți și Newtown, Connecticut, 28, în 2012. 17 copii, ultimii adăugați la cei 1.479 morți și răniți, școlari și profesori, de la anul 1760 și până la 14 februarie 2018, tot mai mulți și mai mulți în fiecare secol de atunci încoace.

Făptuitorul crimelor este Nikolas Cruz, 19 ani, un fost copil adoptat, devenit „un copil cu prostii în cap” și dat afară din două școli, cu un trecut plin de amenințări la adresa dascălilor și colegilor, de bătăi și alte acte de violență, de crize de nervi și glume de genul “îmi vine să împușc toate rânduielile în care trăim“, de discuții nesfârșite despre arme și muniții. La percheziția făcută de poliție la domiciliul său s-a găsit un maldăr de cuțite lungi, carabine cu țevi scurte și țevi lungi, și un pistol. În computer, pe videoclipuri postate pe You Tube, a afirmat “Vreau să mor ucigând tone de oameni“, sau “Voi fi un vânător specializat în școli“. Poliția a zis că avea izbucniri rasiste și extremiste -  se antrena la tras cu arma și altele cu un grup paramilitar din Tallahassee, tot în Florida -  și, atenție, că voia să intre și să facă o carieră în Armată (intenție deloc măgulitoare pentru Armata americană...)

            Președintele Trump a trimis un tweeter plin de tristețe și compasiune, sute de mii de americani l-au apreciat. A ordonat, apoi, ca steagul american să fie coborât în bernă nu numai în statul Florida, ci și în toată țara. Pe de altă parte, autorități medicale prestigioase au lansat chemarea la un marș național al părinților și profesorilor, cerând “asigurări că legea împotriva deținerii de arme de populație să fie votată până la 1 mai anul acesta“. În momentul de față mulți copii au acces, acasă, la arme nepuse sub lacăt. Informațiile furnizate de prestigioasa instituție de sondaje Pew Research Center spun că 54% dintre americani lasă armele la vedere, prin case cu adolescenți sub 18 ani, iar RAND Corporation anunță că peste 22 de milioane de copii din America trăiesc în locuințe dotate cu mici arsenale cu ușile deschise.

            Ar mai fi de spus, că FBI-ul a dat publicității o declarație în care a anunțat că, încă de la 5 ianuarie trecut serviciul telefonic de urgențe 911 a primit un mesaj de la o persoană din anturajul asasinului, afirmând că acesta “deținea arme, spunea că voia să omoare oameni, posta mesaje alarmante pe social media și, probabil, va ataca o școală“. În documentul de la 16 februarie, FBI-ul a recunoscut că mesajul de la 911 nu a fost trimis șerifului din Miami spre a investiga situația și  lua măsuri. Probabil, agenția națională americană de ordine și pază internă a fost foarte ocupată cu alte treburi, mai importante, cum ar fi să-i înfunde pe președintele Trump și Administrația sa cu acuzații nedovedite, sau inventate despre pericolul rusesc, sau alte minciuni...

            Adio Scott, Alyssa, Martin, Nick, Aaron, Jaime, Chris, Luke, Cara, Gina, Joaquin, Alaina, Alex, Helena, Carmen și Peter, Dumnezeu să vă listeze printre îngerii Lui!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.