Reteaua Corect

CNSAS: În cazul Adinei Florea a fost emisă o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea din 2009

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) transmite, joi, că în cazul Adinei Florea, respinsă de preşedinte pentru şefia DNA, s-a emis o adeverinţă din 2009 de necolaborare cu Securitatea, care a fost menţinută şi în 2017, şi care este postată pe site-ul Consiliului, scrie Mediafax.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii precizează că pentru Adina Florea, procuror DNA, a fost emisă adeverinţa nr. 5430/04.06.2009 cu menţinere în anul 2017
postată pe site-ul instituţiei.

 

În ceea ce le priveşte pe Florena Esther Sterschi - procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., Elena Giorgiana Hosu - procuror la D.I.I.C.O.T. şi Iuliana Nedelcu - procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., CNSAS menţionează că a demarat procedura de verificare în conformitate cu "prevederile art. 3 lit. l din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţi".

"În momentul finalizării procedurilor de verificare şi a primirii tuturor răspunsurilor de la instituţiile deţinătoare ale arhivei fostei Securităţi, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va comunica public rezultatul", arată Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Consiliul mai arată că pentru Iuliana Nedelcu şi Florena Esther Sterschi, datele complete de identificare în vederea verificării au fost transmise către CNSAS pe 3 octombrie 2018.

"Pentru doamna Constantin Antonia Eleonora, născută la data de 05.04.1975, procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., instituţia noastră nu a demarat procedurile de verificare avându-se în vedere prevederile art. 2 lit. b din O.U.G. nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008", potrivit sursei citate.

CSM a transmis, joi, că a cerut un punct de vedere al CNSAS, care nu a venit însă în termenul de 15 zile, astfel încât a luat în calcul declaraţiile pe propria răspundere ale celor propuşi de ministrul Justiţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, numirea Adinei Florea la conducerea DNA, dar şi a altor patru candidaţi pentru funcţii de conducere în Parchetul General şi la DIICOT, invocând că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.