Reteaua Corect

CNSAS a deschis ancheta impotriva lui Augustin Lazar pentru suspiciuni de politie politică

Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis joi, 4 aprilie 2019, reverificarea lui Augustin Lazar pentru a stabili daca acesta a avut colaborari cu fosta Securitate, daca a fost colaborator al regimului comunist si daca a facut politie politica in calitatea sa de fost presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, unde solutiona cererile detinutilor politici, inclusiv a dizidetului anticomunist Iulius Filip, scrie Luju.ro.

De altfel, reverificarea lui Augustin Lazar are loc dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca actualul procuror general al Romaniei a ocupat in perioada 1985-1986 functia de presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, calitate in care a respins, de doua ori, cererile de eliberare din inchisoare formulate de dizidentul Iulius Filip, pe motiv ca "nu a dat dovezi temeinice de indreptare" si "a purtat discutii dusmanoase impotriva RSR".

  

CNSAS reverifica daca Augustin Lazar a facut politie politica

 

 

In urma publicarii acestor documente, Lumea Justitiei a solicitat CNSAS sa reverifice activitatea procurorului Augustin Lazar pentru a vedea daca a colaborat cu fosta Securitate si daca numirea sa in functia de presedinte al Comisiei de liberare conditionata a Penitenciarului Aiud s-a facut cu avizul Securitatii, astfel cum prevedeau legile comuniste. La o zi de la formularea acestei solicitari, CNSAS a anuntat ca s-a decis reverificarea lui Augustin Lazar, "pornind de la elemente noi, care au fost dezbatute in mass-media".

 

Publicam in continuare sesizarea Lumea Justitiei la CNSAS:

 

 


 

 

CNSAS: "Interventiile domnului Madalin Hodor nu reprezinta punctul de vedere al institutiei"

 

Extrem de relevante in acest context sunt precizarile CNSAS privitoare la afirmatiile facute de functionarul public al CNSAS, Madalin Hodor, care a incercat sa acrediteze ideea ca nu Augustin Lazar a fost "tortionarul" lui Iulius Filip, ci un securist pe numele sau Gheorghe Lazar. Hodor si-a exprimat aceasta pozitie pe Facebook, de unde a fost preluat rapid de intreaga presa de propaganda cu aceasta idee, desi nu nega faptul ca Augustin Lazar a fost presedintele Comisiei de liberari conditionate de la Aiud. Ar fi fost si culmea...

In acelasi comunicat de presa in care a anuntat ca activitatea lui Augustin Lazar va fi "reverificata" tinandu-se cot de elementele noi publicate de Lumea Justitiei, Colegiul CNSAS a precizat si ca interventiile lui Hodor "nu reprezinta punctul de vedere al institutiei", dar si ca "Hodor nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS".

 

Prezentam in continuare comunicatul CNSAS din 4 aprilie 2019:

Sursa: Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.