Reteaua Corect

CNECSDTI a decis că Bode nu a plagiat

Scris de newsreporter in 23 Mai 2023 la 09:08, in Social. 164 vizualizari Intra in discutie TaguriCNECSDTI, lucian bode, plagiat shortlinkhttp://crct.ro/nBmb

Consiliul Național de Etică (CNECSDTI), cel mai înalt for național de etică format din profesori universitari și cercetători de renume, a decis că Bode nu a plagiat și a respins autosesizarea în cazul lucrării sale, relatează Știripesurse.

Cartea publicată de acesta pe baza tezei de doctorat nu este plagiată, iar normele de etică academică nu au fost încălcate.

Consiliul Național de Etică, instanța națională cea mai în măsură să dea o astfel de decizie în domeniul eticii academice, a confirmat astfel ceea ce ministrul Lucian Bode spune de acum câteva luni: teza nu este plagiată și a trecut cu succes prin toate filtrele de verificare.

Scorul este unul zdrobitor și vorbește de la sine: 18 membri au votat pentru și doar o singură abținere.

Decizia CNECSDTI dezvăluie de fapt adevăratul motiv pentru care USR și acoliții lor au intervenit și au încercat să tergiverseze dosarele lui Bode în instanță: erau speriați de faptul că adevărul va ieși la iveală și nu vor finaliza la timp arderea pe rug a ministrului de interne.

„Astăzi, vorbim despre o hotărâre a Consiliului Național de Etică (CNECSDTI) cu privire la cartea pe care am publicat-o pe baza tezei de doctorat. Verdictul este cât se poate de clar: lucrarea mea nu este plagiată! Așadar, nu am plagiat. Nici în carte, nici în teză. Consiliul Național de Etică a constatat că nu am încălcat normele de etică și conduită academică constând în plagiat.

Mai mult decât atât, autosesizarea cu privire la cartea publicată de către mine a fost respinsă”, a declarat Lucian Bode.

Când au apărut suspiciuni în spațiul public, ministrul Bode a reacționat imediat, a venit cu lămuriri și a declarat atunci că va cere retragerea cărții sale de doctorat, ca o dovadă de onestitate și bună credință, până ce situația tezei sale de doctorat va fi lămurită în instanță. La acel moment, chiar și președintele Comisiei de Etică a UBB, Dacian Dragoș, a declarat că nu există nicio prevedere legală prin care aceștia puteau cere retragerea cărții, ci mai degrabă a fost o solicitare ,,morală".

„Am avut dreptate când am afirmat că această campanie la care am fost supus de către o asociere bine coordonată și puternic finanțată a fost un joc politic și doar atât. Cred că toată lumea a văzut campania orchestrată  împotriva mea și care a fost susținută cu bani grei de către adversarii politici”, a declarat Lucian  Bode.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.