Reteaua Corect
Stelian Tanase

Clanul mafiot Ceaușescu

Scris de Stelian Tanase in 23 decembrie 2019 la 12:06, in Social. 405 vizualizari Intra in discutie TaguriCEAUSESCU, clan, elena petrescu, pcr shortlinkhttp://crct.ro/nvrE

Unul din personajele principale al gangului Ceaușescu a fost Elena, nevasta lui Nicolae. Se considera savantă de renume mondial. Voia să facă concurență unei glorii medicale reale, Ana Aslan. Ceaușeasca le imita pe Evita Peron și Imelda Marcos. Rîvnea și la influența avută în China de CianCing, nevasta lui Mao DzeDung. Era o impostoare, abia știa să scrie și să citească în ciuda diplomelor pe care le detinea. Nu cred să fi citit vreo carte. Nu a susținut niciodată un examen școlar. La revoluție s-a strigat ”Nu ești o savantă, ești o bagaboantă! ” ceea ce era mult mai aproape de adevăr. Era un diagnostic corect.

Elena Petrescu a avut o extracție cît se poate de umilă. Aparținea marginii lumii țărănești. Nu era dintre copiii răsăriți ai satului care făceau școli și ajungeau departe. Apaținea pegrei, declasaților. S-a îndreptat spre București spre a invăța o meserie. Nu a invățat niciuna. A ajuns în anii 40 în gineceul comunist întîmplător. În subterana comunistă au existat de altfel multe femei. Și-a căutat șansa in celulele UTM, ducind un trai promiscuu prin case conspirative, chermeze proletare, lipind de afișe etc. Lenuța, cum i se spunea, a fost mai experimentată sexual decît Nicolae care era cu doi ani mai tînăr. L-a dominat psihologic și temperamental toată viața. Daca urmăriți scenele de la proces, veti observa ca ea a fost vioara întîi.

Nicolae Ceaușescu a ieșit din lagărul de la Tg Jiu 12 august 1944. A existat un ordin dat de Ana Pauker ca activiștii de partid să se căsătorească, de preferință cu activiste și să ducă o viața sănătoasă, să nu facă de rîs partidul. Nu e vorbă, că și Pauker în tinerețe avusese numeroase aventuri. Pentru activiștii comuniști ieșiți din pușcării, din clandestinitate, era cam greu să-și schimbe stilul de viață. Proveneau dintr-o lume promiscuă, a subteranei, unde numai de curățănie și morală nu putea fi vorba. În acest cadru, la repezeală, (pentru ca era gravidă în 7 luni) in 23 decembrie 1947 cei doi se căsătoresc după toate canoanele bolșevice. Fara popă, nu la biserică, dar cu tovarășii alături. Făcuseră cunoștință la sfirșitul anilor 30. Au avut o idilă intre doua internări suferite de Ceaușescu. A și primit o sancțiune de partid pentru că folosise o adresă conspirativă ca pe o casă de rendez-vous. Iubita cu care se retrăsese pentru o partidă de sex in casa conspirativa a partidului era nimeni alta decît Lenuța Petrescu. Există mărturii din familie că Lenuța nu prea l-a așteptat ca o iubită devotată pe Nicolae, preferînd compania soldaților germani, fapt care a generat mai tîrziu scandaluri între cele două ramuri Ceaușeștii și Petreștii.

Din unirea celor două familii s-a format un clan puternic în nomenklatură românească, ramificat – care a urcat ierarhiile de-a lungul anilor 1940/89. Inclusiv la ultimul congres al XIV-lea PCR. Atunci CC al PCR s-a umplut cu zeci de Ceaușești și Petrești. Clanul era numeros, resursa lui de cadre practic inepuizabilă. Prin rude, Nicolae și Elena Ceaușescu au controlat armata, CC al PCR, Securitatea, miliția, justitia, ministerele economice, diplomatia, aparatul de partid, guvernul. Clanul il avea pe Nicolae Ceaușescu drept naș, jupîn. In jur pe diferite orbite găsim alte ramuri, clanuri, familii, nași mai mici, locotenenții acestei mafii. Bobu, Dincă, Dăscalescu, etc. Lor li se adăugau beizadele, cumetri, veri, pretendenți, gineri, nurori.

A fost un gang mafiot intru totul. Afacerea lui, prada din care s-a înfruptat, a fost România, pe spatele căreia au trăit. Au exploatat-o și jefuit-o nemilos și sistematic. Mă refer la resurse umane, la bogățiile naturale, la resursele financiare. Țara i-a fost dată la cheie lui Ceaușescu în anii 60. Kremlin-ul i-a considerat pe liderii comuniști români suficient de corupți, ahtiați de putere, versați, cruzi, lipsiți de scrupule, de ideologizati – ca să retragă Armata roșie în 1958 și să ii lase să se descurce singuri. Țara rămînea oricum prizoniera sferei de influență a URSS. Această nomenklatură era o contra-elită, o adunătură de angsteri politici și impostori. Elita veritabilă murise în pușcării sau emigrase. Este o contra-elită (grobiană, incapabilă, antipatriotică, etc) care sub conducerea celor doi Ceaușești a demolat Bucureștiul. A dărîmat biserici, a distrus sate, a falimentat economia României, etc.

La finalul dramei, gangul s-a risipit ca și cum nu ar fi existat, deși ținuse țara în chingi mulți ani și erau mulți. La sfîrșitul lunii decembrie 1989, deja ne întrebam cum se întîmplase? Cum reușiseră acești semianalfabeți, lumpeni să ne îngenunchieze, să ne umilească, să ne infometeze, să ne înfricoșeze ? Și cum acceptasem noi așa ceva? Intrebări grele, practic, fără răspuns. Clanul s-a împrășiat sub presiunea revoluționară a străzii. Au rămas doar cei doi, singuri, arestați pe o șosea, închiși, judecați, executați. Au murit impreună, așa cum au nenorocit țara asta – împreună.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.