Reteaua Corect

Cine a comandat arestarea Elenei Udrea – Momentul-cheie ales pentru reținerea fostului ministru

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost arestat în Costa Rica, la 3 octombrie a.c. Reținerea acesteia a surprins pe toată lumea, dat fiind că fosta „Blondă de la Cotroceni” se afla în țara central-americană încă din luna februarie și obținuse un carnet provizoriu de refugiat, scrie bugetul.ro.

Mai mult, ea și-a permis chiar să realizeze un pictorial, pentru o revistă din România, astfel că nimic nu părea să anunțe că va ajunge în spatele gratiilor.

Odată cu arestarea fostului deputat, în presa din țara noastră au apărut o serie de ipoteze privitoare la reținerea sa. Unele voci au spus că Udrea a fost reținută pentru a se crea tam-tam, iar Coaliția PSD-ALDE putea trece, fără probleme, Legile justiției, altele au susținut că a fost nevoie de un scandal pentru a se aproba tacit Legea off-shore, sursele Bugetul.ro au precizat că ar fi vorba bani, ce ar trebui să fie dați într-o parte sau în alta, adică de o taxă de protecție, după cum dezvăluiam AICI.

Adevărata bombă a fost eliberată, însă, de jurnalistul Cătălin Tache. Acesta a dezvăluit că arestarea Elenei Udrea este o operațiune sută la sută a Statelor Unite ale Americii – mai exact a FBI – și că scopul acesteia este ca fostul deputat român să-l „sifoneze” pe Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA în România și conducător al Fondului „Proprietatea”.

Vezi și Atomica a fost eliberată! Pe cine ar trebui să toarne Elena Udrea

Noi informații despre presiuni făcute de FBI asupra Elenei Udrea au apărut în spațiul public miercuri. Conform acestora, agenții federali ar fi descins în celula fostei „Blonde de la Cotroceni”.

Scopul percheziției? FBI ar încerca să afle unde sunt cei 200 de milioane de dolari care ar fi ajuns în România din fonduri operative ale CIA pentru diferite operațiuni SIE, mai exact pentru finanțarea lor, sumă care ar fi dispărut brusc.

Așadar, scenariul unei eventuale colaborări între Udrea și FBI pare să prindă contur, chiar dacă apărătorul din Costa Rica al fostului deputat român a negat acest lucru.

Moment-cheie ales pentru arestarea fostului ministru al Turismului

Mai mult, dacă arestarea Elenei Udrea a fost comandată, cei care au pus la cale acest plan au avut și prilejul perfect. Momentul-cheie a fost dezvăluit chiar de prietena doamnei Udrea, Alina Bica, fostă șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în fața magistraților de la Curtea Supremă din Costa Rica.

Fosta șefă DIICOT a afirmat că ea poate suporta condițiile din închisoare, însă a cerut clemență pentru Udrea, pentru că este foarte afectată de despărțirea de fiica sa și nu mai poate sta departe de fetiță. Amintim că la 20 septembrie Elena Udrea a născut o fetiță, pe Eva Maria, iar la nici două săptămâni, la 3 octombrie, a fost arestată.

E tot mai clar că persoanele care au comandat reținerea Elenei Udrea au așteptat ca ea să nască, pentru a o strânge cu ușa. Oare nu ăsta era momentul perfect pentru a o aresta și a o face să vorbească?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.