Reteaua Corect

Chinezii de la TikTok joacă dur

Scris de newsreporter in 12 septembrie 2020 la 11:35, in Business. 413 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, sua, TikTok, Trump, vanzare shortlinkhttp://crct.ro/nwEv

Beijingul se opune vânzării forţate a operaţiunilor TikTok din Statele Unite de către proprietarul chinez ByteDance şi ar prefera ca aplicaţia de video sharing să fie închisă în SUA, au declarat vineri trei surse apropiate situaţiei, transmite Reuters preluat de news.ro, relatează Știripesurse.ro.

Grupul ByteDance a discutat despre vânzarea diviziei americane a TikTok cu posibili cumpărători, între care Microsoft şi Oracle, de când preşedintele Donald Trump a ameninţat luna trecută că va interzice serviciul dacă nu va fi vândut.

Trump a dat termen ByteDance până la jumătatea lunii septembrie pentru finalizarea acordului de vânzare.

Cu toate acestea, oficialii chinezi consideră că o vânzare forţată ar face ca atât ByteDance, cât şi China să pară slabe în faţa presiunilor Washingtonului, au spus sursele, vorbind cu condiţia anonimatului, având în vedere sensibilitatea situaţiei.

ByteDance a afirmat într-un comunicat transmis Reuters că guvernul chinez nu i-a sugerat niciodată că ar trebui să închidă TikTok în Statele Unite sau pe orice alte pieţe.

Două dintre surse au declarat că China este dispusă să se folosească de modificările aduse pe 28 august unei liste de exporturi de tehnologie, pentru a întârzia orice acord încheiat de ByteDance, dacă va fi nevoie.

Biroul de informaţii al Consiliului de Stat din China şi ministerele de Externe şi de Comerţ nu au răspuns imediat solicitărillor de comentarii trimise după programul de lucru.

Întrebat vineri despre Trump şi TikTok, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat, într-un briefing de presă regulat, că Statele Unite abuzează de conceptul de securitate naţională şi le-a cerut să înceteze oprimarea companiilor străine.

Reuters a relatat că potenţialii cumpărători ai TikTok discutau patru modalităţi de structurare a achiziţiei de la ByteDance.

În cadrul acestora, ByteDance ar putea continua să continue vânzarea activelor americane ale TikTok fără aprobarea Ministerului Comerţului din China, dar fără algoritmii cheie.

ByteDance şi fondatorul său Zhang Yiming sunt prinşi într-o ciocnire între cele două mari puteri ale lumii.

Luna trecută, Trump a emis două decrete care impun ByteDance să vândă activele americane ale TikTok sau închiderea în lor în SUA, unde aplicaţia este extrem de populară printre adolescenţi.

Oficialii americani au criticat securitatea şi confidenţialitatea aplicaţiei, sugerând că datele utilizatorilor ar putea transmise Beijingului. TikTok a declarat că nu va respecta nicio cerere de partajare a datelor utilizatorilor cu autorităţile chineze.

Beijingul a declarat că se opune ferm decretelor lui Trump şi, pe 28 august, a decis să se implice în acest proces, revizuind o listă de tehnologii care vor avea nevoie de aprobarea guvernului chinez înainte de a fi exportate. Experţii au spus că algoritmul de recomandare al TikTok va intra în această listă.

Autorităţile de reglementare chineze au declarat săptămâna trecută că normele nu vizează anumite companii, dar şi-au reafirmat dreptul de a le pune în aplicare.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.