Reteaua Corect

China i-a pus gând rău lui Elon Musk: 13.000 de sateliți pregătiți să 'suprime' rețeaua Starlink

Scris de newsreporter in 28 februarie 2023 la 09:50, in Social. 291 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, sateliti, starlink shortlinkhttp://crct.ro/nAX4

Cercetătorii susțin că China intenționează să construiască o rețea uriașă de sateliți pe orbita apropiată de Pământ pentru a furniza servicii de internet utilizatorilor din întreaga lume și pentru a împiedica Starlink-ul lui Elon Musk, relatează Știripesurse.

Proiectul are numele de cod "GW", potrivit unei echipe conduse de profesorul asociat Xu Can de la Universitatea de Inginerie Spațială a Armatei Populare de Eliberare (PLA) din Beijing. Dar ce reprezintă aceste litere nu este clar.

Constelația GW va include 12.992 de sateliți deținuți de nou înființata China Satellite Network Group Co, au declarat Xu și colegii săi într-un articol despre măsurile anti-Starlink publicat în revista chineză Command Control and Simulation la 15 februarie.

Calendarul de lansare pentru acești sateliți rămâne necunoscut, dar numărul acestora ar rivaliza cu amploarea rețelei planificate de SpaceX de peste 12.000 de sateliți până în 2027.

Echipa lui Xu a declarat că este probabil ca constelația de sateliți GW să fie implementată rapid, "înainte de finalizarea Starlink". Acest lucru ar "asigura că țara noastră are un loc pe orbita joasă și ar împiedica constelația Starlink să acapareze excesiv resursele orbitei joase", au scris ei.

Sateliții chinezi ar putea fi plasați, de asemenea, pe "orbite pe care constelația Starlink nu a ajuns încă", au spus cercetătorii, adăugând că aceștia ar "obține oportunități și avantaje la alte altitudini orbitale și chiar ar putea suprima Starlink".

Sateliții chinezi ar putea fi echipați cu o sarcină utilă anti-Starlink pentru a efectua diverse misiuni, cum ar fi efectuarea unei "supravegheri la distanță mică și pe termen lung a sateliților Starlink", au spus ei.

Conflict în spațiu

Un studiu recent al Administrației Naționale Spațiale Chineze a făcut apel la cooperare și a declarat că rețelele de sateliți de comunicații concurente s-ar putea afecta reciproc.

Rețeaua Starlink, care are în prezent peste 3.000 de sateliți pe orbită, este de așteptat să crească în cele din urmă la peste 40.000 de sateliți, potrivit SpaceX.

Capacitatea de supraveghere și apărare spațială a Chinei nu poate face față unui număr atât de mare de sateliți, a declarat echipa lui Xu.

Sateliții Starlink pot primi date de la Departamentul american al Apărării pentru a-și planifica sau coordona pozițiile și sunt dotați cu senzori de supraveghere pentru a monitoriza mediul spațial, potrivit documentului.

"Sateliții Starlink își pot folosi manevrabilitatea orbitală pentru a lovi și distruge în mod activ ținte apropiate din spațiu", au precizat cercetătorii.

China plănuiește să construiască sisteme radar mai puternice, alimentate de o nouă tehnologie, pentru a identifica și urmări sateliții Starlink, au precizat aceștia.

Potrivit cercetătorilor, radarul și alte măsuri de detectare vor fi folosite pentru a actualiza un "catalog Starlink" care va conține în cele din urmă date detaliate despre fiecare satelit.

Echipa lui Xu a declarat că guvernul chinez ar putea, de asemenea, să coopereze cu alte guverne pentru a forma o coaliție anti-Starlink și "să ceară ca SpaceX să publice datele precise privind orbitarea sateliților Starlink".

Aceștia au adăugat că vor fi dezvoltate și folosite arme noi, inclusiv lasere și microunde de mare putere, pentru a distruge sateliții Starlink care trec deasupra Chinei sau a altor regiuni sensibile.

Armata ucraineană a folosit serviciile Starlink în mod eficient împotriva forțelor rusești. De la izbucnirea războiului, cercetătorii militari chinezi au cerut în mod repetat dezvoltarea unor capacități de distrugere a Starlink, dacă este necesar.

La 13 februarie, fondatorul SpaceX, Elon Musk, a scris pe Twitter că firma va restricționa utilizarea militară a Starlink în războiul din Ucraina, deoarece "nu vom permite escaladarea conflictului care poate duce la al treilea război mondial".

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat la 18 februarie că guvernul SUA a discutat cu Musk despre utilizarea internetului prin satelit Starlink în Ucraina, dar nu a oferit detalii.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.