Reteaua Corect

Cerere de protecție pentru judecător

Consiliul Superior al Magistraturii ar face bine sa acorde atentie la ceea ce se intampla in teritoriu. Fosta sefa a Tribunalului Caras-Severin, Gabriela Mariana Stuparu (foto), in prezent avocat, a denuntat ca a fost victima violentei fizice din partea partenerului sau de viata, judecatorul Rustin Petru Ciasc (foto), fostul presedinte al Tribunalului Caras-Severin, in prezent judecator in cadrul Sectiei penale a instantei, iar de doua saptamani, de cand a cerut instantei sa emita un ordin de protectie impotriva celui pe care il acuza ca a atentat la inregritatea sa fizica, colegii judecatori desemnati sa judece speta se abtin unul dupa altul, scrie Luju.ro.

Nu stim daca agresiunile sunt reale sau nu, insa acuzatii de o asemenea gravitate intre doi magistrati, parteneri de viata, trebuie lamurite de urgenta de sistemul judiciar inclusiv de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a nu se afecta credibilitatea justitiei.

 

 

 

 

Nu este permis ca, indiferent daca niste acuzatii sunt reale sau nu, sa existe patru abtineri in cascada pe cererea de emitere a unui ordin de protectie, in conditiile in care in asemenea situatii este nevoie de solutionarea la urgenta a acestor cauze. Ba mai mult, s-a dovedit ca in practica au existat persoane care, desi au beneficiat de ordin de protectie, tot au cazut victime agresiunilor, ceea ce dovedeste ca autoritatile judiciare romanesti trateaza cu superficialitate si chiar nepasare violentele domestice.

 


 

Intre timp, fosta judecatoare Stuparu marturiseste ca se teme pentru siguranta sa, nu mai iese din casa neinsotita si se asteapta ca in orice moment sa fie din nou agresata. Iar starea de temere permanenta pe care judecatoarea Gabriela Mariana Stuparu ne-a marturisit ca o are este mentinuta de amanarea judecarii cererii sale de protectie.

Grozavia de mai sus se petrece in Resita, unde judecatorul Rustin Petru Ciasc a fost denuntat de partenera sa de viata, fosta judecatoare Gabriela Mariana Stuparu, pensionata in 2017, ca ar fi agresat-o fizic la inceputul lunii august 2022.

Mai exact, conform cererii de emitere a ordinului de protectie inregistrate in 3 august 2022 la Judecatoria Resita, formulate de fosta judecatoare Gabriela Mariana Stuparu, pe care o prezentam in exclusivitate, la 2 august 2022, in jurul orelor 21:00-21:30, in timp ce se afla intr-unul dintre dormitoarele apartamentului sau, vorbind la telefon, asupra sa "s-a napustit" judecatorul Rustin Petru Ciasc care ar fi agresat-o fizic, intr-o maniera violenta expusa detaliat de judecatoarea Stuparu: "A intrat in forta in camera si s-a napustit asupra mea, lovindu-ma cu bestialitate cu palmele peste fata, m-a tras de par smulgandu-mi parul din cap, m-a strans de gat, aruncandu-ma pe patul dormitorului, unde a continuat sa ma loveasca in zona fetei" (vezi facsimil 1).

Conform celor relatate de fosta judecatoare Stuparu, norocul acesteia a fost ca in casa se afla si fiul acesteia, in varsta de 20 de ani, care a reusit sa aplaneze conflictul.

Coninuarea pe Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.