Reteaua Corect
Val Valcu

Cerșetorul de la megaimaj față cu baba lui Buzdugan din Corfu

Scris de Val Valcu in 01 septembrie 2021 la 20:30, in Social. 466 vizualizari Intra in discutie Taguricersetorie, evidenta populatiei, social shortlinkhttp://crct.ro/nymm

Aproape în fiecare seară, văd un tânăr în fața megaimajului de cartier, cu patru-cinci cărți așezate pe o cutie de carton. Nu vinde vechituri, ci doar cerșește, ceva mai elegant ca ”mămica” nevoiașă, care ascunde în scutece o păpușă de plastic.

Nimeni nu a atins vreo carte de pe cutia de carton. Nu doar că sunt mucegăite, dar în penumbra din fața magazinului nici nu se deslușesc bine titlurile. Când și când, vreun barosan care încă nu și-a terminat de citit cărțile de credit îi întinde una de zece. De, cartier pricopsit, unde mai găsești și câte o sexagenară care, în loc să-și numere banii de pâine, strâmbă din nas la ciabatta cu măsline, fiindcă a venit din Belgia congelată. Că îi încearcă vreun sentiment de vinovăție socială, că încearcă ei o tranzacție (îi dau să-mi dea și mie Ăl de Sus), cert este că îl condamnă pe tânărul cerșetor, când îi dau cinci lei pe o carte pe care nu o ridică de pe cartoane.

Căci, într-o zi, pe la prânz, când soarele ardea prea tare ca să cerșești în fața Alimentarei, l-am văzut pe puști în drum, cu o cutie de energizant în mână. Se ducea în parc, la umbră, să aștepte până trece vipia și se poate preface iar în buchinist. Ne-am intersectat lângă o casă în construcție, pe gardul căreia era lipit un anunț, scris cu vopsea pe placaj : Angajăm muncitori!

La asta m-am gândit când am văzut postarea lui Buzdugan, despre Hermioni, chelnerița de 92 de ani care l-a servit cu cafea în Corfu. În fiecare vară aud măcar o poveste a unui prieten despre un moș hâtru din Creta, care vinde plăcinte, sau despre două babe simpatice din Thasos, care în curtea căsuței au amenajat un restaurant de două stele Michelin. Sigur, nu i-a verificat nimeni la Evidența Populației, să vadă dacă nu sunt corporatiști de 50 de ani, îmbătrâniți de muncă, și care peste vară își mai iau un job în Lefkada. Căci e foarte, foarte probabil să aibă muuuult peste vârsta la care, în România sau în Grecia, ieși la pensie. Și totuși, își fac treaba, așa cum au învățat de mici, când s-au născut și au fost educați înainte să apară sistemul de pensii. Mă întreb, ce va face la 92 de ani tânărul pe care astăzi îl învățăm să cerșească în față la megaimaj?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.