Reteaua Corect

Cele 5 moduri în care puteau fi lovite conductele Nord Stream

Scris de newsreporter in 29 septembrie 2022 la 11:08, in Social. 279 vizualizari Intra in discutie Taguri5 moduri, conducte, HI Sutton, marea baltica, Nord Stream shortlinkhttp://crct.ro/nAeD

Conductele Nord Stream 1 și 2 ce trec pe sub Marea Baltică ar fi putut fi lovite în cinci moduri, spune reputatul expert naval HI Sutton, care subliniază că, deși incertitudinile sunt inerente în cazul unui război hibrid, suspectul de serviciu este Rusia, relatează HotNews.

Suedia a anunțat joi că a descoperit o a patra scurgere de gaz pe conductele avariate ale gazoductelor Nord Stream. Două dintre locurile unde sunt sparte țevile sunt în zona economică exclusivă a Suediei, două în cea a Danemarcei.

HI Sutton a postat pe Twitter și o hartă cu unde se află primele trei scurgeri de gaz și posibila poziție a celei de-a patra.

Cele 5 moduri în care puteau fi lovite conductele Nord Stream

Expertul naval amintește că navele Marinei Ruse au desfășurat mai multe exerciții în Marea Baltică și subliniază că a fost consemnată o activitate submarină sporită cu o săptămână înainte de exploziile la conducte.

Potrivit lui HI Sutton, există cinci moduri prin care puteau fi provocate distrugerile de la Nord Stream 1 și 2:

  • explozibili poziționați deasupra conductelor cu ajutorul unor vehicule subacvatice, posibil cu mult timp înainte.
  • explozibili plasați în timpul fazei de construcție
  • Explozibili plasați în interiorul conductelor, posibil cu ajutorul „pigs” (pipeline inspection gadgets - aparate de inspecție a conductelor). În mod normal, acestea necesită flux de gaze și, dacă ar fi folosite, ar reduce numărul suspecților
  • Explozibili plasați de o navă de suprafață
  • Torpile - pare cel mai puțin probabil

Rusia, suspectul de serviciu, sugerează că americanii sunt de vină

​Anders Åslund, un cercetător suedez specializat în subiecte legate de Rusia, afirmă că „vinovatul evident” pentru explozii pare să fie una dintre cele mai secrete structuri militare ale Rusiei.

„Vinovatul evident pentru exploziile Nord Stream pare să fie GUGI (Glavnoe Upravlenie Glubokikh Issledovanii) din Sankt Petersburg, care are minisubmarine (cunoscute din incursiunile submarinelor sovietice în [apele teritoriale] ale Suediei”.

Uniunea Europeană și NATO s-au ferit să indice un posibil suspect, dar au subliniat că este vorba de un „sabotaj” și analizează modalitățile de protejare eficientă a infrastructurii energetice.

Moscova i-a cerut miercuri lui Joe Biden să spună dacă SUA se află sau nu în spatele scurgerilor, Casa Albă răspunzând că insinuarea este „ridicolă”.

Joi dimineață Rusia a revenit cu noi insinuări, ministerul de externe condus de Serghei Lavrov transmițând un scurt mesaj în care afirmă că „incidentul de pe Nord Stream a avut loc într-o zonă controlată de serviciile secrete americane".

Germania se teme că Nord Stream va deveni inutilizabil pentru totdeauna, au declarat surse guvernamentale pentru ziarul german Tagesspiege. Mari cantități de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziune dacă spărturile din cele două gazoducte nu vor fi reparate rapid, a notat sursa citată.

Ideea unui „sabotaj” este principala variantă de lucru, fiind vorba de o operaţiune cu siguranță complexă dar nicidecum imposibilă pentru o armată competentă. Iar acestea sunt numeroase în zonă, a notează AFP, enumerând câteva ipoteze în ce privește sabotajul.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.