Reteaua Corect

Ce ar putea păți Carmen Iohannis, dacă nu se prezintă la audieri

Scris de newsreporter in 15 noiembrie 2018 la 10:10, in Social. 118 vizualizari Intra in discutie Taguriadiere, Carmen Iohannis, dosar, justitie, Klaus Iohannis, Londra, martor, vizita shortlinkhttp://crct.ro/ntAX

Președintele României a declarat, în cursul acestei săptămâni, că soția lui, Carmen Iohannis, nu se va prezenta la audieri în dosarul în care a fost citată în calitate de martor pentru că îl va însoți într-o vizită oficială la Londra. Informarea a fost făcută în timpul unor declarații publice în care președintele României critica Guvernul pentru măsuri din domeniul justiției care ar afecta independența justiției si a actului de justitie, relatează Știripesurse.ro.

Deși președintele are discursuri în care se pronunță în favoarea apărării și respectării sistemului judiciar și a egalității în fața legii, potrivit jurnalistilor Antena 3, până în prezent, soția președintelui nu a anunțat oficial că nu se va prezenta la audieri.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a fi audiată joi în dosarul deschis ca urmare a plângerii formulate de luju.ro.

Potrivit procedurii, prima doamnă ar trebui să înștiințeze oficial procurorii că nu se poate prezenta și, totodată, să explice motivul pentru care nu a dat curs invitației. Ulterior, dacă nu va onora nici următoarea invitație la parchet, Carmen Iohannis ar putea fi amendată.

Dacă nici după o eventuală amendă nu se va prezenta, procurorii ar putea emite un mandat de aducere pe numele ei.

Dosarul deschis ca urmare a unei plângeri formulate pe numele soților Iohannis si al unui notar este instrumentat de Parchetul General, procurorul care face ancheta fiind Cristian Lazăr.

Notarul reclamat, Bucsă Radu Gabriel, a fost audiat, fiind ridicate documente de la cabinetul lui notarial, potrivit unor surse judiciare. Totodată, magistratul a solicitat dosarele instrumentat la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis.

Redacția Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai, in sesizare fiind vizat si un notar. Faptele sesizate sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

Plângerea vizează două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", arată luju.ro în plângere.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.