Reteaua Corect

Cazul Strutinsky. Răspunsul Inspecţiei Judiciare arată implicarea SRI în dosarul penal

Decizia Inspecţiei Judiciare de clasare a sesizării omului de afaceri Sorin Strutinsky, privind modul în care procurorul de caz a realizat ancheta, confirmă implicarea SRI, care este beneficiar secundar al informaţiilor obţinute de Serviciul Tehnic, motivându-se prin decizia CSAT care nu e publică, scrie Mediafax.

Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea constănţeanului Sorin Strutinsky, în răspuns arătându-se că folosirea sprijinului Serviciului Român de Informaţii “s-a realizat în conformitate cu dipoziţiile art. 1, art 3 litera f, din Legea Securităţii Naţionale nr.51 din 1991 având în vedere şi Hotărârea nr. 17 din 28.02. 2005 a Consiliului Superior de Apărare a Ţării, care a integrat problema corupţiei şi combaterea ei în structura strategiei de securitate naţională, ca factor de risc, respectiv de securitate naţională problematica corupţei fiind reluată în strategia Naţională de Apărare din 2009 (...) De altfel, pornind de la obligaţia legală a SRI de a derula activităţi informativ-operative, de cunoaştere, prevenire şi contracarare, în planul afectării drepturilor fundamentale prevăzute de Constituţia României, precum şi de necesităţile strategige şi obligaţiile anterior prezentate, cooperarea cu organele de urmărire penală, pe coordonatele monitorizării şi combaterii fenomenului corupţiei fenomenului reprezintă o îndepinire a obligaţiei legale de a-şi acorda reciproc sprijinul necesar în îndeplinirea atribuţilor prevăzute de lege”.

În acest fel, Inspecţia Judiciară explică de ce în dosarul Mazăre- Strutinsky, la capitolul beneficiari secundari ai informaţiilor Serviciului Tehnic, sunt trecute două unităţi ale SRI, din Bucureşti şi Constanţa.Toate notele sunt semnate de procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi

Sorin Strutinskyî, audiat miercuri la Comisia SRI din Parlament, a declarat că sesizarea sa a fost respinsă de procurorul Focică, implicată recent în scandalul legat de o înregistrare în care acuza presiuni din partea conducerii DNA.

“Am făcut un memoriu la comisia de abuzuri care a sesizat CSM. Eu mai am un răspuns de la CSM, de la Inspecţia Judiciară. Doamna procuror Focică a cercetat activitatea doamnei procuror care m-a cercetat pe mine şi a răspuns negru pe alb că SRI a colaborat cu DNA, dar considerând colaborarea legală, având în vedere protocolul instituţional SRI-DNA, în baza Hotărârii 17 din 2005”, a declarat omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Totodată, omul de afaceri a afirmat că a fost interceptat timp de cinci ani, de către „binomul SRI-DNA”, în baza unor madate pe siguranţă naţională, deşi nu a avut niciodată vreo calitate într-un dosar de siguranţă naţională.

„Sunt mandatele pe siguranţă naţională obţinute pe Legea 535, raportat la Legea 51, articolul 3 , literele f şi l, obţinute începând cu 28.04.2009, cel puţin acestea sunt în posesia mea, care au continuat timp de patru-cinci ani de zile (...) Ulterior, din aceste convorbiri, probabil, s-au identificat martori vulnerabili...Timp de cinci ani de zile m-au interceptat zi de zi, audio, video, foto, e-mailuri, absolut tot şi, după care, mi-a inventat nişte dosare, DNA-ul cu ajutorul unor martori vulnerabili sau chiar cu oameni sub acoperire”, a spus Strutinsky.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.