Reteaua Corect

Cazul Caracal. A treia zi de cercetări la locuința lui Gheorghe Dincă

Anchetatorii au revenit, duminică, pentru a trei zi la rând, la casa lui Gheorghe Dincă, de unde sâmbătă au fost ridicate noi fragmente osoase și probe biologice. De asemenea, cu o zi în urmă procurorii și polițiștii au căutat fără rezultat telefonul mobil al Luizei, pe care Dincă a susținut că l-a aruncat într-un lan de floarea-soarelui, scrie Hotnews.ro.

 

Anchetatorii au încercat, la perchezițiile de sâmbătă făcute în casa lui Gheorghe Dincă, să găsească probe care să arate prezența fetei de 18 ani, Luiza, la locuința lui Dincă, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Ea a spus că au fost găsite 3 urme biologice, fără a preciza despre ce este vorba, iar la ultima audiere Dincă ar fi dat noi indicii. 

Reprezentantul DIICOT a precizat, de asemenea, că la dosar au fost atașate cele două rapoarte ale experizei antropologice și genetice realizate de Institutul de Medicină Legală. Raportul antropologic realizat pe fragmente de oase și dinți găsite în locuința lui Dincă arată că acestea aparțin unei fete cu vârta între 15 și 17 ani, în timp ce constatările preliminare pentru profilul genetic sunt că, în proporție de peste 99,9%, acesta aparține unei singure persoane, respectiv Alexandrei. 

"Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor și dinților, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la fața locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a precizat Mihaela Porime. 

Întrebată despre cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă, reprezentantul DIICOT a spus că acestea au fost ridicate și urmează să fie expertizate informatic la București. De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat și Alexandra, de trei ori, la 112, joi, 25 iulie, pentru a anunța că a fost răpită, sechestrată și violată. 

Surse judicare au declarat pentru Mediafax că anchetatorii au găsit, sâmbătă, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, urme biologice pe un calendar și pe o pereche de pantaloni. 

Perchezițiile în casa în care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis pe Alexandra și Luiza au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experții criminaliști. După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat noi fragmente osoase și probe biologice, care urmează să fie analizate genetic și antropologic. Vineri, anchetatorii au găsit în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei, după ce Gheorghe Dincă a indicat locul în care le-a aruncat. 

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.