Reteaua Corect

Cazanciuc, despre raportul IJ: Dacă se confirmă, activitatea DNA nu mai are legătură cu Justiția

Raportul Inspecţiei Judiciare la DNA a scos la iveală o statistică alarmantă: procentul achitărilor la Secţia a II-a din cadrul DNA a crescut cu 83,87% în 2016, comparativ cu 2015, informează Antena3. Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a arătat că, dacă această situaţie se confirmă, activitatea de la DNA nu mai are nicio legătură cu Justiţia, scrie Știripesurse.ro.

„Faptul că la ora actuală sunt discuții între CSM și Inspectie, nu înseamnă că lucrurile trebuie încremenite într-un proiect. Este nevoie de un sistem independent, este nevoie de cineva care să fie acolo cu încredere, care să nu fie supus de presiuni din afară. Cum se poate face acest lucru? Probabil cu o construcție independentă”, spune Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc, a afirmat că proiectul de modificare a legilor Justiţiei trebuie dezbătut în Parlament cu gândul la soluţii pe termen lung şi nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, pe care el le-a catalogat ca fiind "reale, semnalate în mod constant în ultimul timp". 

"Cred că cel mai bun lucru în această perioadă este să nu gândim în sistemul judiciar pentru a rezolva problemele de moment şi să vedem pe termen lung, ce este de făcut, de ce s-a ajuns aici, să învăţăm din lecţiile trecutului. Putem să propunem un proiect care să răspundă nu numai sistemului, dar şi populaţiei. Faptul că la ora actuală sunt dispute între CSM şi Inspecţie, că ministrul arată altă opinie, nu înseamnă că lucrurile trebuie încremenite într-un proiect. (...) Cred că discuţia din Parlament poate clarifica unde să fie numirea procurorului. Discutăm de un proiect cu foarte multe observaţii venite de la CSM şi nu ştim dacă ministrul va lua parte din ele, pe toate sau niciuna, iar în Parlament vom vedea un text pe baza căruia vom face o discuţie serioasă gândindu-ne la soluţii pe termen lung şi nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, reale, de altfel, semnalate în mod constant în ultimul timp", a declarat Cazanciuc, la Antena 3.

Cazanciuc a mai spus că lista mare de semnături împotriva modificării legilor Justiţiei este o consecinţă a lipsei de dialog între cei implicaţi în acest sistem şi că unii membrii CSM par uneori preocupaţi de propria imagine. 

"Lista mare de semnături este o consecinţă a lipsei de dialog real între cei implicaţi în acest sistem. Unii membri ai CSM, spre exemplu, par uneori preocupaţi de propria imagine - CSM-ul nu e un sindicat în care avem lideri preocupaţi de propria imagine, CSM-ul este o structură care să apere independenţa sistemului, adică drepturile fundamentale (...) ministrul trebuie să aibă dialog cu magistraţii, nu trebuie să cantonăm această discuţie doar în zona penală, pentru că să nu uităm că în momentul de faţă 90% din cauze sunt de natură civilă", a mai spus Robert Cazanciuc.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.