Reteaua Corect

Care e valoarea vieții unui om pentru procurorii din Republica de la Cluj !?

Au trecut mai bine de 24 de ore de la cumplitul accident de marți din Cluj Napoca, de pe str Câmpul Pâinii. Un SUV a ieșit dintr-o parcare și a vrut să vireze stânga, peste linia continuă, la 2-3 metri de o trecere pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. A virat scurt și a dat peste un pieton angajat în traversare. Efectiv L-A DOBORÂT, L-A CĂLCAT ȘI A TRECUT CU ROȚILE PESTE EL. Echipajele de intervenție au încercat resuscitarea pietonului timp de aproape o oră, dar, degeaba. Decesul a fost constatat în jurul amiezii. Autorul un om de afaceri de milioane de euro din Cluj Napoca. Dar nu asta contează. A greșit, va plăti pentru greșeala / imprudența / culpa sa. SPER ! Pentru că viața unui tânăr de numai 33 de ani a fost curmată brusc, PE TRECEREA DE PIETONI.

M-a frapat teribil însă faptul că stimabilii procurori clujeni nu au luat absolut nici o măsură preventivă împotriva autorului accidentului. Absolut nici una! NIMIC ! Nici măcar o reținere pentru 24 de ore, nici măcar un control judiciar, ce să mai vorbim de arest la domiciliu sau arest preventiv. NIMIC! Autorul este cercetat în stare de libertate! E drept, nu se afla sub influența alcoolului, dar, totuși, a omorât un om în timp ce acesta traversa regulamentar strada, pe trecerea de pietoni. A fost omorât un om!

Pentru mine este ceva incredibil ! De neimaginat!

Bine că se arestează toți trepădușii, golanii, găinarii și terchea berchea, care au furat 100 de lei sau un telefon mobil. Bine că arestăm tot felul de nenorociți implicați în te miri ce escrocherii de trei lulele cu prejudiciu minuscul.

Dar o persoană care omoară pe trecerea de pietoni un tânăr este cercetată în stare de libertate!

Ce fel de exemplu dați societății, stimați procurori? Că asemenea fapte sunt permise, îngăduite? Că ele nu reprezintă o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului? Că ele sunt infracțiuni mărunte, uzuale și nu reprezintă un pericol social ?! Unde e noțiunea de exemplaritate, semnalul că așa ceva nu este tolerat de societate, că așa ceva este grav și că viața unui om chiar contează. Unde e interesul public?! A...că nu a consumat alcool și nu există concurs de infarcțiuni? Litera Legii. Corect. Dar spiritul Legii unde e, stimați procurori?! 

Să fim bine înțeleși: conducătorul auto a greșit și va răspunde. Sper. Ideea este că, prin cercetarea în liberate, stimabilii procurori din republica de la Cluj transmit un mesaj clar. A ucide pe trecerea de pietoni nu e un act foarte grav la Cluj. A ucide pe trecerea de pietoni e o infracțiune minoră, care nu merită nici o măsură preventivă. Este interesant ce valoare dau procurorii vieții unui om și măsura pe care o aplică atunci când aceasta este curmată violent...  

Somnoroase păsărele pe la cuiburi se adună, se ascund în rămurele, Noapte Bună !

Noapte bună, stimați procurori din Republica de la Cluj !   

PS: Să nu uit! Ca norocul că autorului i-a fost reținut spre anulare permisul de conducere! Dar, stați liniștiți, va (re)primi dreptul de a conduce pe perioada procesului !

 

Mihai PETEAN

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.