Reteaua Corect
Val Valcu

Capitala, notă maximă la simularea de prostie

Scris de Val Valcu in 22 septembrie 2017 la 12:21, in Social. 483 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, capitala, Furtuna, gabriela firea, primarie shortlinkhttp://crct.ro/nryM

După 10 ore de isterie, au urmat 10 minute de furtună. Ciclonul s-a dovedit apă de ploaie. Reacția Capitalei la un fenomen natural este mai devastatoare decât forțele naturii.

În București am avut parte de o simulare reușită de cutremur. Modelările matematice făcute de specialiști au fost validate de experimentul de miercuri. În cazul unui cutremur mai serios, oamenii vor sări în mașini, iar în câteva minute orașul va fi complet blocat. Pompierii, SMURD-ul, ambulanțele nu vor putea ajunge la răniți. Cel mai probabil, cetățenii indignați vor organiza un miting, defilând pe capote până în Piața Victoriei, acolo unde vor cere demisia Guvernului. 

Un astfel de eveniment va fi trecut foarte rapid sub tăcere. A fost o victimă, deci Primăria nu poate fi acuzată că a acționat cu asupra de măsură, mai ales că avem în extrema cealaltă situația din Timișoara, unde nu s-a acționat în nici un fel.

Locuitorii Capitalei nu sunt dispuși să accepte că folosesc mașinile pe post de umbrelă, că își trambalează copiii dintr-un cartier în altul, în loc să-i lase la cea mai apropiată școală. Ajung să își sincronizeze plecările spre serviciu, sistem care nu poate fi susținut de actuala infrastructură. Eventuale lărgiri de bulevarde sau alte proiecte majore se izbesc de blocajul instituțional, de acțiunile unor ONG-uri care chipurile apără mediul, sufocând practic orașul, de legi încurcate și de o multitudine de instituții publice care vor refuza să-și părăsească sediile aflate în centru. 

Specialiștii au propus ca administrația, clădirile administrative, să fie mutate din centru, astfel încât să nu aglomereze orașul. Ar fi o măsură benefică și pentru turism, dar este exclus, de neconceput pentru funcționarii din ministere, primării, autorități, deconcentrate, să accepte să fie mutați din birourile centrale în necunoscut. 

O lege care să impună înghețarea traficului în momente de criză este greu de conceput, susținut și aplicat. Ca urmare, în cazul unor catastrofe naturale sau tehnologice,(din fericire nu prea mai este industrie) orașul nu va putea fi evacuat și unitățile de intervenție nu vor putea ajunge din cauza traficului, așa cum s-a văzut în cazul ciclonului Gabriela. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.