Reteaua Corect

Bulgarii trăiesc cel mai puțin din Europa

Scris de newsreporter in 08 noiembrie 2023 la 10:09, in Social. 240 vizualizari Intra in discutie Taguribulgari, europa, Eurostat, speranta de viata shortlinkhttp://crct.ro/nCaF

Bulgarii trăiesc cel mai puțin dintre toți ceilalți locuitori ai țărilor din Europa, potrivit datelor Eurostat. Iar cea mai gravă situație este în regiunea de Nord-Vest a țării. Acolo, speranța medie de viață pentru bărbați este de doar 66,1 ani, iar pentru femei - 74 de ani, potrivit 24Chasa, citat de Rador, relatează HotNews.

Spre comparație, speranța de viață în țările UE este de 80,1 ani. Speranța de viață a femeilor în UE este de 82,9 ani, adică cu 5,7 ani mai mult decât cea a bărbaților - 77,2 ani. Se dovedește că în nord-vestul Bulgariei, bărbații trăiesc cu 11,1 ani mai puțin decât nivelul mediu pentru țările UE, iar femeile - cu 8,9 ani mai puțin.

La celălalt capăt al clasamentului privind speranța de viață în țările europene se află încă trei regiuni ale Bulgariei - Nord-Centru, Sud-Est și Nord-Est. Abia după aceea, există câte o regiune în Letonia și Ungaria și două în România. Și puțin înaintea lor sunt regiunile bulgare de Sud-Vest și Sud-Centrul.

În toate regiunile Europei, femeile trăiesc mai mult decât bărbații. În Bulgaria, femeile au în medie cu aproximativ 7 ani mai mult decât bărbații, conform datelor Eurostat.

Cea mai mare speranță de viață pentru femei este în regiunea capitalei spaniole - Comunidad de Madrid (88,2 ani), urmată de alte cinci regiuni din Spania.

În afara Spaniei, următoarele cele mai mari niveluri ale speranței de viață a femeilor sunt în regiunile Rhône-Alpes din Franța și provincia Autonoma di Trento din Italia (ambele cu câte 86,7 ani).

Cea mai mare speranță de viață pentru bărbați, 82,8 ani, este în regiunea insulară Åland (Finlanda), urmată de două regiuni spaniole - Comunidad de Madrid (82,2 ani) și Comunidad Foral de Navarra și regiunea suedeză Stockholm (82,1 ani).

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.