Reteaua Corect

Bubuie un nou scandal de corupție în Europa: schema comisioanelor uriașe pe filiera Liban

Scris de newsreporter in 23 ianuarie 2023 la 11:14, in Social. 374 vizualizari Intra in discutie Taguricoruptie, europa, Liban, scandal shortlinkhttp://crct.ro/nAMy

Bancherii libanezi audiaţi de procurorii europeni cred că plăţile sub formă de comisioane aflate acum în centrul unei anchete de corupţie au fost plătite băncii centrale, au spus patru surse, în timp ce anchetatorii bănuiesc că banii au ajuns ilegal la fratele guvernatorului, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Procurori din Germania, Franţa şi Luxemburg s-au aflat la Beirut, săptămâna trecută, în cadrul anchetei privind spălarea banilor, informează News.ro.

Ei suspectează că guvernatorul băncii centrale libaneze, Riad Salameh, şi fratele său Raja au luat ilegal peste 300 de milioane de dolari de la banca centrală, între 2002 şi 2015, şi au investit o parte din fonduri în Europa.

Cei doi bărbaţi neagă deturnarea sau spălarea fondurilor publice, spunând că cele 300 de milioane de dolari au fost câştigate legal.

Guvernatorul, care a ocupat postul timp de trei decenii, spune că este făcut ţap ispăşitor pentru criza financiară din Liban, care a izbucnit în 2019.

Procurorii europeni au ascultat în ultima săptămână mărturii ale bancherilor şi oficialilor libanezi pentru prima dată în cadrul anchetei care s-a concentrat pe cine a primit comisioanele, au declarat pentru Reuters cele patru persoane familiarizate cu chestiunea.

Procurorii europeni, care nu au depus încă acuzaţii oficiale, bănuiesc că banca centrală a încasat comisioanele sub formă de comision de la cumpărătorii de obligaţiuni şi apoi a transferat fondurile către Forry Associates, deţinută de fratele guvernatorului, au spus sursele.

Bancherii şi oficialii le-au spus procurorilor europeni aflaţi în vizită că nu ştiu că fondurile au ajuns către Forry Associates, au spus cele patru surse.

Biroul procurorului şef al Libanului a declarat vineri, într-un comunicat, că europenii aflaţi în vizită şi-au încheiat călătoria şi cooperarea va continua.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.