Reteaua Corect

BORSITURA MAMEI DNA

Scris de newsreporter in 26 noiembrie 2022 la 11:34, in Social. 370 vizualizari Intra in discutie TaguriDNA, justitie, macovei shortlinkhttp://crct.ro/nAvI

Cititi si va cruciti in fata “operei” juridice a Monicai Macovei, care a incercat la JS 4 sa se asigure ca va obtine probe care sa o declare nevinovata pentru spulberarea motociclistului Ilie Constantin. Macovei a amestecat civilul cu penalul, si-a transformat victima in parat si a cerut citarea ei pe patul de spital. Instanta a respins ca inadmisibila cererea de asigurare a probelor formulata de Macovei, intrucat nu putea obliga un procuror cum sa-si faca ancheta (Cererea), scrie Lumea Justiției.

De noaptea mintii: fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei (foto), zisa “mama DNA”, a incercat sa obtina probe care sa o declare nevinovata in dosarul privind accidentul in care a fost lovit grav un motociclist. Macovei a amestecat civilul cu penalul, introducand la Judecatoria Sectorului 4 o cerere de asigurare a probelor. Parati au fost nu doar Parchetul Curtii de Apel Constanta, ci si victima, Macovei cerand citarea acesteia pe patul de spital, chiar daca motociclistul nu este parte in dosar, in conditiile in care nu a depus plangere impotriva fostei ministrese a Justitiei. Evident, cererea lui Macovei a fost respinsa ca indamisibila, joi, 24 noiembrie 2022, solutie previzibila in conditiile in care o instanta, cu atat mai mult civila, nu putea dispune ce acte sa se efectueze intr-o ancheta penala desfasurata de procurorul, adica sa oblige un procuror cum sa isi faca ancheta. De altfel, actiunea lui Macovei este surprinzatoare daca ne gandim ca aceasta, ani de zile, a clamat independenta totala a procurorilor, sustinand ca nimeni nu le poate dicta ce sa faca in dosare.

 

 

 

In 14 noiembrie 2022, Monica Macovei, reprezentata de avocata Nicoleta Popescu (coincidenta, Nicoleta Popescu o chema si pe avocata care a aparat-o pe Laura Kovesi la CEDO), a inregistrat la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti o “cerere privind asigurarea probelor”, in contradictoriu cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta si motociclistul Constantin Ilie, “pe care va rugam sa il citati la administratia Spitalului Clinic de urgenta Bucuresti”, formandu-se cauza nr. 29926/4/2022. Desi vizeaza acte dintr-un dosar penal, Macovei si-a intemeiat actiunea in baza art. 359 si 360 din Codul de procedura civila.

 

Concret, Macovei a solicitat Judecatoriei Sectorului 4, pe latura civila, sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice auto prin care sa se constate starea, avariile si daunele produse la masina sa in urma accidentului. De asemenea, prin aceeasi expertiza, Monica Macovei a solicitat sa se dispuna masuri specifice unei anchete penale (deci masuri ce pot fi realizate doar la cererea unui procuror), precum: stabilirea derularii evenimentelor, stabilirea directiilor de deplasare a autoturismului si moticicletei si pozitiile ocupate de acestea pe drum, determinarea locului impactului in raport cu axul drumului, dar si stabilirea posibilitatilor de evitare a impactului. Practic, Monica Macovei a solicitat unei instante civile sa admita o expertiza intr-un dosar penal. Iata deci cine este personajul care se lauda ca a construit DNA!

 

In ceea ce priveste justificare actiunii sale, fosta ministresa a Justitiei a sustinut ca expertiza este necesara si trebuie efectuata de urgenta, intrucat asiguratorul i-a incadrat masina la “dauna totala” in urma accidentului, iar autoturismul trebuie predat, astfel ca pe viitor o expertiza ar fi greu de facut.

 


 

Instanta nu avea cum sa aprobe cererea lui Macovei

 


 

Asa cum am mentionat la inceputul articolului, solutia Judecatoriei Sectorului 4 in cazul actiunii Monicai Macovei a fost previzibila, intrucat nu poate fi admis ca un procuror sa poata fi determinat cum sa isi faca ancheta. Astfel, admitand exceptia inadmisibilitatii, joi, 24 noiembrie 2022, judecatorul Iuliu-Otonel Popa de la Judecatoria Sectorului 4 a respins ca neintemeiata actiunea fostei ministrese a Justitiei

 

 

Lumea Justiției

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.