Reteaua Corect

Bomba zilei despre Pfizer: Șefa Comisiei Europene este investigată

Ursula von der Leyen face obiectul unei anchete a Ombudsman-ul european. Totul a plecat de la contractul uriaş încheiat între Comisia Europeană şi gigantul american Pfizer, pentru livrarea de doze de vaccin anti-COVID, scrie Capital.ro.

Controverse în jurul preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen!

Şefa Comisiei Europene, negocieri în persoană cu CEO-ul Pfizer. Discuţiile private ar fi fost apoi şterse

Europarlamentarul român Cristian Terheş scrie, pe pagina sa de Facebook, că şefa Comisiei Europene este investigată pentru legaturi cu firma Pfizer si contractul de 1,8 miliarde de doze de vaccin.

Aceasta a refuzat să facă publice discuţiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer, fapt pentru care Ombudsman-ul european (echivalentul Avocatului Poporului din România) a pornit o investigaţie împotriva Ursulei von der Leyen.

Contractul dintre Pfizer şi Uniunea Europeană a făcut din UE cel mai mare client din lume al companiei farmaceutice americane, scriau jurnaliştii de la The New York Times în luna aprilie.

Pornind de la acest articol din NY Times, o persoană interesată a cerut Comisiei Europene, pe baza legislaţiei europene privind accesul la informatii de interes public, să-i puna la dispozitie acele comunicări între Ursula von der Leyen si CEO-ul Pfizer, cerere la care Comisia a răspuns că nu deţine respectivele comunicări, deoarece au fost şterse, mai scrie Cristian Terheş în mesajul său.

Ursula von der Leyen a mai fost protagonista unui scandal similar în Germania, când, din calitatea de ministru al Apărarii, a şters informatiile de pe un telefon de pe care a negociat contracte.

“Ne găsim în fața unui scandal de proporții astronomice, unde pe viața, sănătatea și banii europenilor președinta Comisiei Europene negociază în privat, pe persoană fizică, cu firme private achiziționarea de produse medicale pe care, apoi, tot Comisia Europeană și statele membre, prin mecanisme de constrângere gen «Certificatul Verde», le impun oamenilor iar cei care refuză să le primească sunt sancționați”, mai scrie europarlamentarul Cristian Terheş.

Postarea integrală a europarlamentarului român

Presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen investigata pentru legaturi cu firma Pfizer si contractul de 1.8 miliarde de doze de vaccin

Ombudsman-ul european (echivalentul Avocatului Poporului din Romania) a pornit o investigatie impotriva presedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru faptul ca a refuzat sa faca publice discutiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer si care priveau achizitionarea a 1.8 miliarde de doze de vaccin, arata institutia europeana intr-un comunicat remis public.

„Reclamantul, invocand dreptul de acces la informatii de interes public, a solicitat Comisiei Europene accesul la mesaje text si alte documente referitoare la discutiile dintre presedinta Comisiei si CEO-ul unei companii farmaceutice cu privire la achizitionarea unui vaccin COVID-19.

Comisia a declarat ca nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu s-a pastrat nici o dovada a unor astfel de mesaje.

In opinia reclamantului Comisia are obligatia de a inregistra mesaje instantanee legate de politici importante sau aspecte politice, cum ar fi achizitionarea de vaccinuri COVID-19.

Ombudsman-ul a deschis o ancheta si a cerut sa se intalneasca cu reprezentantii Comisiei pentru a discuta despre procedurile si practica aplicabila”, arata in comunicat institutia Ombudsman-ului european.

Scandalul a pornit dupa ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul „How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls” (Cum a finalizat Europa o intelegere pentru vaccinul Pfizer prin SMS si apeluri telefonice), a publicat un articol in care descrie, citand surse interne, ca Ursula von der Leyen ar fi purtat discutii directe si personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru incheierea unui nou contract cu Pfizer.

„Si, cum au vorbit, doua lucruri au devenit clare: Pfizer ar putea avea mai multe doze pe care le-ar putea oferi [Uniunii] – mult mai multe. Iar Uniunea Europeana ar fi incantata sa le aiba”, se arata in articol.

„Diplomatia personala” dintre cei doi a jucat un rol fundamental in finalizarea intelegerii in urma careia UE s-a angajat sa cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, arata acelasi articol din NY Times.

Pe data de 8 mai 2021 Ursula von der Leyen a anuntat public cu mandrie pe Twitter ca a incheiat aceasta intelegere cu Pfizer, in urma careia angajeaza UE sa cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin, in contextul in care populatia Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.

Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD, fara a avea stiinta despre aceste discutii oculte, a aratat pe data de 12 mai 2021 ca aceasta intelegere parafata de Ursula von der Leyen cu Pfizer demonstreaza, printre altele, ca „actualul vaccin nu produce imunitate, pentru ca daca ar produce nu ar mai fi necesara vaccinarea in 2022 si 2023. Prin urmare, afirmatia ca oamenii se „imunizeaza” dupa aceste vaccinuri este falsa.”

„Sunt convinsa ca suntem in asta pe termen lung”, a spus Ursula von der Leyen referindu-se la acel contract.

Contractul respectiv face din UE cel mai mare client al firmei Pfizer din lume, se mai arata in articolul din NY Times.

Pornind de la acest articol din NY Times o persoana interesata a cerut Comisiei Europene, pe baza legislatiei europene privind accesul la informatii de interes public, sa-i puna la dispozitie acele comunicari intre Ursula von der Leyen si CEO-ul Pfizer, cerere la care Comisia a raspuns ca nu detine respectivele comunicari deoarece au fost sterse.

Ursula von der Leyen a mai fost protagonista unui scandal similar in Germania, cand, ministru al apararii fiind, a sters informatiile de pe un telefon de pe care a negociat contracte.

„Ne gasim in fata unui scandal de proportii astronomice, unde pe viata, sanatatea si banii europenilor presedinta Comisiei Europene negociaza in privat, pe persoana fizica, cu firme private achizitionarea de produse medicale pe care, apoi, tot Comisia Europeana si statele membre, prin mecanisme de constrangere gen «Certificatul Verde», le impun oamenilor iar cei care refuza sa le primeasca sunt sanctionati. Un asemenea sistem diabolic a deposedat europenii de drepturi si libertati fundamentale transformandu-i in iobagi, care sunt buni atata vreme cat muncesc, platesc taxe si consuma produse medicale de la firme private.

Daca aceste suspiciuni planeaza la nivel Europen, e temeinic sa ne intrebam ce aranjamente si angajamente secrete au facut guvernantii romani, care au ascuns constant informatii despre costurile si motivele deciziilor adoptate, de la izolete cumparate la pret de masina, pana la achizitia a peste 120 milioane de doze de vaccin, pentru «a invinge pandemia».

Din pozitie de europarlamentar voi continua demersurile pentru a lamuri aceste aspecte si pentru ca drepturile si libertatilor tuturor romanilor sa fie restaurate”, a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD

==============================

Comunicatul Ombudsman-ul european: https://www.ombudsman.europa.eu/en/case/en/59777

Articolul din NY Times: https://www.nytimes.com/…/european-union-pfizer-von-der…

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.