Reteaua Corect

Bombă în dosarul colonelului SRI Daniel Dragomir

Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Sectia pentru investigarea magistratilor fata de procurorul militar DNA Mihai Gheorghe, pentru obstructionarea justitiei, si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu, pentru abuz in serviciu si fals intelectual. CAB cere adresa SRI care poate demasca implicarea Serviciului, pe Protocol cu DNA, in dosarul lui Dragomir, scrie Luju.ro.

Lucruri de-a dreptul explozive se intampla in dosarul colonelului SRI (r) Daniel Dragomir.Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie fata de procurorul militrar DNA Mihai Gheorghe in vederea efectuarii urmaririi penale pentru obstructionarea justitiei si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu in vederea efecturarii urmaririi penale fata de abuz in serviciu si fals intelectual. Decizia a fost luata la termenul din 14 noiembrie 2018 de catre judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita, cei care judeca dosarul colonelului Daniel Dragomir (foto), dosar in care ofiterul SRI a fost trimis in judecata de DNA, dar achitat la fond pentru toate pretinsele acuzatii de coruptie pentru care a fost tinut in arest preventiv 192 de zile, primind in schimb o condamnare cu chiu, cu vai la 1 an cu suspendare pentru participatie improrie la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 

Sesizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie vine dupa ce Daniel Dragomir, a facut o dezvaluire de proportii. Mai exact, Dragomir a devoalat faptul ca procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi mintit judecatorul fondului, Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti. Procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi refuzat sa ii puna la dispozitie judecatorului Balanescu o serie de documente pe care acesta le ceruse, pe motiv ca nu le-ar detine, documente care in realitate se aflau la DNA inca dinainte de arestarea colonelului SRI (click aici pentru a citi). 

 

In ceea ce-l priveste pe judecatorul Florin Purigiu, Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in conditiile in care acesta a intrat in completul investit cu judecarea apelului din dosarul lui Dragomir, desi el fusese tocmai cel care emisese autorizatiile de interceptare, filaj si supraveghere fata de colonelul SRI si sotia acestuia. Purigiu a intrat in dosar in mai multe termene, facand intr-un final cerere de abtinere, in martie 2018 (click aici pentru a citi).

Oricum, judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita merita felicitati pentru hotararea de sesizare a Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. Este practic prima instanta care trimite catre noua sectie un caz cu posibile infractiuni comise de magistrati in instrumentarea si solutionarea unui dosar.

 

Adresa de la SRI. Fostul sef ANAF adus cu mandat

 

Pe de alta parte, la acelasi termen din 14 decembrie 2018, judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita au mai luat o decizie extrem de importanta. Acestia au cerut de la Tribunalul Bucuresti o adresa SRI din ianuarie 2016, adresa care din informatiile pe care le detinem poate arunca in aer dosarul lui Dragomir, aratand implicarea SRI, pe Protocol cu DNA, in instrumentarea cauzei. 

 

Nu in ultimul rand, judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita au decis chemarea la termenul din 7 decembrie 2018 a fostului ministru al Agriculturii Daniel Constantin. Tot atunci urmeaza sa fie adus cu mandat de aducere si fostul sef al ANAF Gelu Diaconu. Acesta din urma a fost audiat in faza de fond, insa la apel nu s-a mai prezentat. Audierile lui Daniel Constantin si Gelu Diaconu in dosar au loc in contextul in care denuntatorul lui Dragomir, afaceristul Rami Ghaziri, ar fi sustinut ca ofiterul SRI ar fi facut interventii in favoarea sa pe langa cei doi demnitari.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

 

Solutia pe scurt: Acorda termen de judecata la data de 7 decembrie 2018, ora 11:00, sala p-134 pentru cand se citeaza martorul Daniel Constantin, conform procedurii obisnuite si martorii Vatafu Catalin si Diaconu Gelu Stefan cu mandate de aducere.

 

Dispune trimiterea sesizarii la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competenta sa efectueze urmarirea penala, cu privire la procuror Mihai Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunii de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 lit. b din Codul penal si cu privire la judecatorul Purigiu Florin sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 cod penal si de fals intelectual prevazut de art. 321 cod penal. Sesizarii ii vor fi atasate, în copie, actele depuse la dosarul prezentei cauzei de avocatul inculpatilor, incheierea de sedinta din 30.04.2014 pronuntata in dosarul nr. 14738/3/2014 al Tribunalului Bucuresti, precum si o copie a incheierii de sedinta de la termenul de astazi, pentru verificarea aspectelor semnalate, din perspectiva penala.

 

Emite adresa catre Tribunalul Bucuresti – departamentul informatii clasificate pentru a inainta in conditii de confidentialitate, conform dispozitiilor legale, adresa nr. 001012981 din 5.01.2016 a SRI UM 0198, inregistrata sub nr. 0092 din 06.01.2016, la compartimentul informatii clasificate al Tribunalului Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica azi, 14.11.2018”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.