Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Bombă: Kovesi - acuzată de implicare în dosarele Microsoft

Afaceristul Dinu Pescariu, denunțător cu ștate vechi la DNA, a făcut azi o dezvăluire de proporții, într-un interviu pentru România TV, potrivit căreia Laura Kovesi se numără printre personajele care și-au pus semnătura pe documente din contractul cu Microsoft.

”Mă mir că nimeni n-a sesizat că acest dosar are o parte care nu e anchetată deloc. Există o HG din 2008 cu semnătura dnei Kovesi pe ea? Mă gândesc că da. Are legătură cu licitaţiile pentru Microsoft? Eu aşa zic. Vă explicaţi de ce partea aceea nu e cercetată? Păi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare. De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială…fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acuma mai departe de ce v-am spus mai devreme” a spus Pescariu.

În 2008, trebuie spus, au existat patru HG cu legătură cu Microsoft.

E vorba de Hotararea de Guvern nr.199/2008 , prin care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatie(MCTI) a preluat competentele Secretariatului General al Guvernului, aferente contractului comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft , incheiat la 15.04.2004 .

O alta a fost Hotararea de Guvern nr. 634/2008 prin care i s-a atribuit MCTI dreptul de a semna, impreuna cu Fujitsu – Siemens GmbH Austria, Actul Aditional nr. 2 cu o valoare totala de 31.144.865,64 USD pentru un numar de 39.385 licente cu drept de utilizare incepind cu anul 2006 pina in anul 2009 .

A treia a fost Hotararea de Guvern nr.1193/2008 pentru incheierea Actului aditional nr. 3 de modificare a Actului aditional nr. 2 din 11 iunie 2008 la Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115 RO, incheiat la Bucuresti la data de 15 aprilie 2004, pentru produsele Microsoft, intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland Operation Limited, aprobat prin Hotararea Guvemului nr. 634/2008. Acesta prevede plata TVA catre Fujitsu Siemens Computers GesmbH Viena, sucursala Bucuresti

În fine, a patra, Hotararea de Guvern nr.1451/2008 i s-a atribuit Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei dreptul de a semna Actul aditional nr. 4. Valoarea totala a Actului aditional nr. 4 a fost de 26.725.491,36 USD pentru un numar de 40.939 licente cu drept de utilizare incepand cu anul 2007 pina in anul 2009 respectiv 22.860 licente cu drept de utilizare incepand cu anut 2008 pane in anul 2009.
Suma nu a fost achitata datorita unor deficiente constatate in actul aditional incheiat, cu efecte in derulare. Factura a fost stomata cu acceptul firmei. Precizam ca incepand cu anul 2009 Fujitsu – Siemens GmbH Austria, titular al contractului comercial de inchiriere de licente nr. 0115R0, Actele Aditionale nr. 1, 2, 3, 4 si-a incetat activitatea.

Contactat de Inpolitics, ministrul de Finanțe din 2008, Varujan Vosganian, cel care a semnat toate aceste hotărîri de guvern, a declarat, sec, că nu își amintește dacă pe vreuna dintre acestea apărea și semnătura procurorului general de atunci, Laura Kovesi. ”Sunt aproape 10 ani de atunci, nu îmi amintesc, nici nu știu dacă procurorul general poate contrasemna hotărîri de guvern” a declarat fostul ministru.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.