Reteaua Corect

Balastiera ilegală a lui Bădălău pune în pericol viețile a mii de oameni

Scris de newsreporter in 01 decembrie 2022 la 10:57, in Social. 311 vizualizari Intra in discutie Taguribadalau, balastiera, pod shortlinkhttp://crct.ro/nAx8

Afacerile de milioane de euro s-au dovedit mult mai importante decât viețile a mii de oameni ce tranzitează zilnic podul ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. La o distanță mai mică de 300 de metri, balastiera familiei Bădălău funcționează ilegal fără ca nimeni să constate ilegalitatea și să le ceară socoteală pentru infracțiunile comise. Podul se poate surpa oricând, avertizează experții în construcții, scrie Puterea.ro.

În zona podului sunt două stații de sotare a agregatelor, dintre care una a familiei Bădălău, deși există voci care afirmă că exploatarea agregatelor în exces a dus la coborârea talvegului și descoperirea pilonilor.

Este curios cum de persoanele ce ar trebui să verifice aspecte și să dea autorizații de funcționare nu au văzut aceste stații de sortare și munții uriași de balast sau alte agregate.

Zeci sau chiar sute de camioane de mare tonaj ies zilnic din balastieră și traversează podul de peste râul Argeș, ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. Deși ar trebui ca balastiera să fie amplasată la o distanță de cel puțin 2 km în aval, una din balastierele familiei Bădălău este amplasată fix lângă piciorul podului din Bolintin, care este deja afectat.

Balastierele sunt în ilegalitate

După câteva măsurători de pe platforma Google Earth am constat că cea mai apropiată balastieră se află la nici 300 de metri de piciorul podului. Va trebui să avem alte dezastre precum în cazul podului prăbușit, anul acesta, la Piatra Neamț pentru a ne trezi la realitate?

Ce spun specialiștii?

Ziarul Puterea.ro l-a contactat pe profesorul universitar de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Răcănel Ionuț, pentru a ne oferi un punct de vedere referitor la amplasarea balastierelor în avalul podurilor.

,,Da, afectează în mod direct și defavorabil dacă nu sunt respectate anumite condiții prevăzute în lege”, ne-a transmis conf. univ. dr. ing. Răcănel Ionuț.

ORDINUL 1293 privind amplasarea balastierelor

Balastiera afectează inclusiv aerul din zonă. Mergând la fața locului unde este amplasată balastiera, cu greu se putea respira, iar în aer erau particule de praf alb. Totodată, podul și balustradele acestuia sunt acoperite de același praf fin, alb și lipicios.

Podul de la Bolintin-Vale a fost reabilitat de o firmă de partid

După o pancartă, observăm că podul a fost reabilitat în urmă cu 10 ani, de firma SC STYLE CONSTRUCT SRL, despre care presa a notat că este o firmă abonată banilor publici și în special ai celor controlate de PSD.

La 10 ani distanță, podul are infiltrații și denivelări în covorul asfaltic, cel mai probabil din cauza camioanelor ce transportă tone de agregate de la balastierele lui Bădălău Jr.

Va trebui să avem alte dezastre precum în cazul podului prăbușit de la Piatra Neamț pentru a ne trezi la realitate?

Firma care a construit podul hobanat de la Luţca, „garantat” de baronul PSD Ionel Arsene şi prăbuşit după 7 luni de la inaugurare, este Darcons SRL, deținută de Romică Rotaru, care între 2006-2008, a fost vicepreședinte PSD la Consiliului Judeţean Neamț și este tatăl lui Alexandru Rotaru, fost deputat PSD de Neamț în legislatura 2016 – 2020.

Firma Darcons SRL și administatorul ei, Constantin Cristian Cozma, au fost condamnați în 2019 la plata unor amenzi penale pentru că, în 2014, au extras ilegal balastru de lângă captarea de apă și magistrala de gaz a orașului Roman. Administratorul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 6.000 de lei pentru comiterea infracțiunii de extragerea a agregatelor minerale fără autorizația de gospodărire a apelor. Persoana juridică Darcons SRL a primit o amendă penală de 30.000 de lei.

Cine deține balastiera din apropierea podului din Bolintin?

Firma care se ocupă de extragerea agregatelor și transportarea acestora se numește N.B.G.SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L. și este deținută de Gabi Bădălău, fiul baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău.

Gabriel Răzvan Bădălău, deținte 100% din acțiunile societății comerciale și deține în același timp funcția de administrator.

Balastierele, o afacere profitabilă pentru familia Bădălău

Fosta soție a lui Gabriel Bădălău, Claudia Pătrășcanu, a declarat că fiul baronului de Giurgiu venea mereu cu sacoșe de bani acasă.

„Vedeam lucruri, l-am avertizat, mi-era teama. L-am avertizat chiar și cu aceste sacose de bani pe care el le aducea acasă, ca femeie îmi era frica”, a declarat Claudia Pătrășcanu, la Realitatea Plus.

Mai mulți apropiați ai familiei Bădălău spun că nimeni nu are curajul să se lege de afacerile baronului, întrucât deține funcția de Consilier de Conturi și Vicepreședinte la Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

Continuara și video pe  Puterea.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.