Reteaua Corect

Băsescu, reacţie după ce CNSAS a cerut în instanţă stabilirea calităţii sale de colaborator al Secur

Traian Băsescu a afirmat, legat de hotărârea CNSAS de a trimite către Curtea de Apel Bucureşti o acţiune pentru a stabili dacă a colaborat sau nu cu Securitatea, că va merge în instanţă dacă va fi citat, precizând că s-ar fi bucurat ca lămurile pe care le-ar fi dat să fi fost anexate la dosar, scrie Mediafax.

„Nu ştiu despre e vorba (în dosar - n.r.). Eu voi merge în instanţă când voi fi citat. Eu am primit cinci adeverinţe din astea cu ocazia candidaturilor. M-aş fi bucurat dacă mă chemau acum să lămuresc nişte lucruri care poate sunt neclare şi m-aş fi bucurat ca lămuririle pe care le dau eu să fie anexate la dosar, pentru ca judecătorul să vadă şi punctul meu de vedere”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă la România TV.

 

Fostul preşedinte a mai spus că ar dori să vadă dosarul pentru a putea exprima un punct de vedere, reinterând faptul că nu va fi găsit niciodată un angajament pe care să-l fi semnat pentru că nu a făcut niciodată acest lucru.

 

„Eu asta aş vrea mult să văd dosarul şi să exprim un punct de vedere. Aici vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Rămâne să vedem ce e la dosar. Sincer nu aş vrea să acopăr campania şi intrând pe acest subiect să aduc prejudicii PMP. Ştiu cum e în campanie, dar aş vrea să protejez PMP, care nu e un partid consolidat. Vă promit că după campanie mă voi pronunţa, mai ales dacă voi avea acces la dosar. Ar fi fost bine să am acces la CNSAS înainte să plece dosarul, cu explicaţii. Prioritatea mea acum e campania şi cu siguranţă vorbim după ce o să văd dosarul”, a conchis Băsescu.

Reacţia acestuia vine după ce surse din CNSAS au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în şedinţa de joi, membrii Colegiului au dispus trimiterea către Secţia de Contencios a Curţii de Apel Bucureşti o acţiune pentru a fi stabilit dacă a fost sau nu colaborator al Securităţii.

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cap de listă din partea PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. CNSAS a transmit, joi într-un comunicat că au fost eliberate adeverinţe pentru 19 persoane, candidaţi la europarlamentare, din care să rezulte că nu au fost colaboratori ai Securităţii. Băsescu nu este pe listă.

CNSAS l-a mai verificat pe Băsescu în 2002, 2004, 2006, 2009 şi 2013, concluziile fiind acelea că lui nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securităţii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.