Reteaua Corect

Băsescu şi Udrea nu vor fi audiaţi la ICCJ în dosarul lui Bica. Relaţia Tender-SRI rămâne un mister

Scris de newsreporter in 11 octombrie 2019 la 10:16, in Social. 90 vizualizari Intra in discutie Tagurialina bica, audiat, Basescu, dosar, elena udrea, ICCJ, martor, Ovidiu Tender, sri shortlinkhttp://crct.ro/nv72

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a stabilit, definitiv, să nu îi audieze pe fostul şef al statului , Traian Băsescu, pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea şi pe omul de afaceri Marian Iancu, în dosarul Alinei Bica, care susţine că cei trei cunosc detalii despre o pretinsă acoperire a omului de afaceri Ovidiu Tender de către Serviciul Român de Informaţii (SRI), relatează Știripesurse.ro.

Aceasta este ultima oară când Bica poate face această cerere, cazul său aflându-se în faza finală.

În 23 septembrie instanţa supremă a rămas în pronunţare pe cererea de probe a Alinei Bica în dosarul în care este judecată pentru pretinse fapte de corupție în legătură cu modalitatea în care au fost retrași procurori de ședințp din dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender.

După deliberări instanţa supremă a stabilit: "I. Admite, în parte, cererea de probe formulată de apelanta inculpată Bica Alina Mihaela şi încuviinţează reaudierea martorilor Mirel Rădescu, Mihail Udroiu, Silvia Ştefănescu şi Claudia Curelaru. Respinge celelalte solicitări de probatorii vizând proba testimonială şi administrarea probei cu înscrisuri. II.Respinge solicitarea de administrare a probei testimoniale solicitată de parchet."

Cei mai importanți martori ceruți de apărare fostei șefe a DIICOT sunt fostul președinte al României, Traian Băsescu, fostul ministru Elena Udrea și omul de afaceri Marian Iancu.

Martorul Iancu, spunea apărarea Alinei Bica, ar putea oferi detalii despre interesul avut de SRI față de omul de afaceri Ovidiu Tender, respectiv că deținea acțiuni la o exploatare de diamante din Africa.

Despre Traian Băsescu, spune avocatul Alinei Bica, poate confirma sau nu declarațiile primilor doi, el fiind ultimul personaj pe linie decizională.

”Elena Udrea, e legată de apărarea lui Bica, respectiv că inițiativa de a se cere pedeapsă cu suspendare a fost discutată la nivelul SRI și apoi a fost aprobat la vârful administrației prezidențiale.... Marian Iancu, să spună ce știe de deținerea unor acțiuni de către Tender la companii din Africa de exploatare diamante și .... Traian Băsescu, poate confirma că Ovidiu Tender înfăptuia interese naționale astfel, că era necesară protejarea sa”, a explicat apărătorul fostei șefe a DIICOT.

Față de această cerere a avocaților procurorul DNA a fost în dezacord și a arătat că ea nu conturează probe privind acuzațiilre de abuz aduse Alinei Bica ci probe privind persoana lui Ovidiu Tender.

”Nu e relevantă audierea celor trei. Se cere audierea lor pentru stabilirea legitimității operațiunilor lui Tender în Africa nu privind legitimitatea faptelor inculpatei Alina Bica”, a explicat scurt magistratul. Instanța supremă a rămas luni în pronunțare privind cererile de apărare făcute, luni, în dosarul în care se rejudecă apelul din dosarul Alinei Bica în care aceasta este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.