Reteaua Corect

Avocatul Poporului, concluzie la care NIMENI nu se aștepta, în scandalul rasist de la Ditrău

Scris de newsreporter in 07 februarie 2020 la 12:37, in Social. 580 vizualizari Intra in discutie Taguriavocatul poporului, brutărie, ditrău, Sri Lanka shortlinkhttp://crct.ro/nvEd

Concluzie surpriză a Avocatului Poporului în scandalul angajaților din Sri Lanka, de la o brutărie din Ditrău, care a împărțit România în două. Instituția susține despre cazul Ditrău că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie și foști angajați. Astfel, apariția celor doi cetățeni sri-lankezi ar fi dus la escaladarea conflictului, relatează Știripesurse.ro.

Avocatul Poporului arată că s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi cetățeni sri-lankezi angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita.

În urma anchetei a stabilit că în localitatea Ditrău există un conflict local mai vechi de natură economică între societate și câțiva foști angajați ai acesteia, pe de altă parte. Apariția celor doi cetățeni sri-lankezi a acutizat acest conflict și a dus la manifestări excesive și intolerante din partea mai multor cetățeni.

„Un rol însemnat l-au jucat si lipsa de informație, dar și temerile nefondate ale localnicilor referitoare la statutul cetățenilor străini angajați în cadrul agentului economic. Nu în ultimul rând, reținem conduita neadecvată a preotului capelan din comunitate care, de asemenea, a contribuit la aprofundarea conflictului. Trebuie menționat că situația de mai sus a fost posibilă și în contextul unor informații eronate și nefundamentate venite din surse mass-media. Avocatul Poporului precizează că mare parte din conflict s-a derulat prin intermediul unei cunoscute rețele de socializare, fapt ce a condus la propagarea acestuia în mediul online. Astfel, a fost observat faptul că vehemența manifestărilor neadecvate a dobândit amplitudine în spațiul virtual”, arată într-un comunicat Avocatul Poporului.

Reprezentanții Avocatului Poporului au constatat că situația s-a calmat, comunitatea regretă că s-a ajuns într-o situație nedorită, iar cei doi muncitori se simt în siguranță și continuă să meargă la lucru.

De asemenea, reprezentanții instituției Avocatul Poporului au constatat că primarul localității a gestionat corespunzător situația și a făcut tot ce era posibil pentru a evita escaladarea conflictului.

Pentru a evita pe viitor aceste situații, primarul a inițiat un dialog cu cadre universitare de la Universitatea „Babeș-Bolyai” pentru elaborarea unei campanii de informare referitoare la prevenirea și combaterea fenomenelor sesizate.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.