Reteaua Corect

Avocatul Elenei Udrea: Nu se sustrage procedurilor judiciare

Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a avut loc un nou termen din dosarul în care fostul ministru al Turismului este cercetat pentru fapte penale privind finanţarea campaniei din 2009, că Udrea nu se sustrage procedurilor judiciare, scrie Mediafax.

"Elena Udrea nu se sustrage niciunei proceduri de judecată şi niciunei proceduri judiciare în curs de urmărire penală. (...) Au existat discuţii în spaţiul public că domnia sa ar fi fugit, se sustrage, încearcă să ocolească oarecum cursul Justiţiei. Nici vorbă de aşa ceva. Elena Udrea nu tergiversează niciun dosar aflat pe rol. Domnia sa nu are niciun fel de interdicţii în niciun dosar penal şi din această perspectivă are toate drepturile pe care orice persoană aflată într-o procedură judiciară le-ar avea. Există o particularitate în ceea ce o priveşte şi toate femeile aflate într-o asemenea situaţie pot confirma că există o recomandare la început de sarcină cu acest tip de particularitate (sarcină gemelară – n.r.) ca persoanele respective să fie tratate, monitorizate într-o astfel de situaţie. Atât eu, cât şi domnia sa, suntem persoane responsabile care nu am invoca o sarcină, bucuria apariţiei unor copii, în niciun fel în cazul unor proceduri judiciare într-un mod fals. Eram pregătiţi şi astăzi să prezentăm toate detaliile, locul în care domnia sa se află şi situaţia medicală la zi a domniei sale. Sunt în prezenţa unor documente medicale pe care le puteam prezenta instanţei de judecată dacă mi le-ar fi cerut", a explicat Alexandru Chichiu, avocatul fostului ministru.

Întrebat dacă Udrea ştia că este însărcinată din România sau dacă a aflat în Atena ori Costa Rica, avocatul a răspuns: "Din această perspectivă vă pot spune că la un termen anterior plecării în Costa Rica se ştia de acest lucru".

Precizările au fost făcute la Curtea de Apel Bucureşti unde era programat un nou termen din dosarul în care Elena Udrea este judecată pentru fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Termenul de joi a fost amânat pentru data de 5 aprilie, din cauza absenţei unui avocat al unuia dintre inculpaţi. De asemenea, instanţa a aprobat şi cererea Ioanei Băsescu de a copia interceptările audio pe care le-au folosit procurorii DNA în acuzare.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, alături de Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic, pentru fapte de corupţie privind finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Elena Udrea a declarat, luni seară, că traiul în Costa Rica este unul extrem de scump, mâncarea fiind de 3-4 ori ori mai scumpă ca în ţara noastră, iar convorbirile telefonice sunt şi mai scumpe. Fostul ministru a mai declarat că achitarea lui Ludovic Orban îi dă mari speranţe la o decizie similară.

In primă instanţă, în dosarul Gala Bute, Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, cauza fiind acum în faza de apel.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.