Reteaua Corect

Australia se confruntă cu internări record din cauza COVID

Scris de newsreporter in 20 iulie 2022 la 10:55, in Social. 197 vizualizari Intra in discutie Taguriaustralia, cazuri, covid shortlinkhttp://crct.ro/nzTt

Australia se apropie miercuri de un nivel record de internări din cauza COVID-19, iar autoritățile au îndemnat companiile să lase personalul să lucreze de acasă și au recomandat oamenilor să poarte măști în interior și să se vaccineze de urgență, potrivit Reuters, citat de Știripesurse.

Australia se află în mijlocul celui de-al treilea val Omicron, determinat de noile subvariante foarte transmisibile, BA.4 și BA.5, cu peste 300.000 de cazuri înregistrate în ultimele șapte zile. Autoritățile spun că cifrele reale ar putea fi duble, iar cele 53.850 de cazuri noi de miercuri au reprezentat cel mai mare număr zilnic din ultimele două luni.

Premierul Anthony Albanese rezistă presiunilor de a reintroduce restricții dure pentru a stopa răspândirea virusului, inclusiv obligativitatea folosirii măștilor în interior, deși a încurajat oamenii să le poarte.

Albanese a declarat că întreprinderile și angajații trebuie să decidă împreună asupra oricărui program de lucru de la domiciliu, în timp ce sindicatele au cerut angajatorilor să facă mai mult pentru personalul lor.

Angajatorii trebuie să meargă dincolo de plățile de concediu pandemic ale guvernului și să ofere concediu plătit cu salariu integral pentru lucrătorii care trebuie să se izoleze și să ofere gratuit teste rapide de antigen, a declarat Michele O'Neil, președinta Consiliului australian al sindicatelor.

„Niciun lucrător nu ar trebui să fie nevoit să decidă între a pune mâncare pe masă sau a se izola cu COVID”, a spus O'Neil.

Săptămâna trecută, Australia a restabilit plățile de sprijin pentru angajații care trebuie să intre în carantină.

Medicul-șef al Australiei, Paul Kelly, a prezis că numărul de persoane care ajung în spital va atinge în curând un nivel record și a îndemnat companiile să lase mai mulți angajați să lucreze de acasă.

Australia ar putea înregistra „milioane” de cazuri noi în următoarele săptămâni, au avertizat autoritățile.

Aproximativ 5.350 de australieni se află în prezent în spital cu COVID-19, nu departe de recordul de 5.390 înregistrat în ianuarie, în timpul epidemiei BA.1, potrivit datelor oficiale. Cifrele din statele Queensland, Tasmania și Australia de Vest au atins deja cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Mulți lucrători din prima linie a sistemului de sănătate sunt, de asemenea, bolnavi sau în izolare, ceea ce pune și mai mult la încercare sistemul de sănătate.

Medicii australieni au declarat că măștile trebuie să devină obligatorii în spațiile închise.

„Nu avem centuri de siguranță opționale, nu avem limite de viteză opționale. Există o mulțime de limitări ale libertăților noastre pe care le acceptăm pentru că așa este corect”, a declarat președintele Asociației Medicale Australiene, Omar Khorshid, la postul de radio 2GB.

Autoritățile au avertizat, de asemenea, asupra întârzierii cu care oamenii își fac vaccinurile de rapel.

Până în prezent, 95% dintre persoanele de peste 16 ani au primit două doze, ceea ce a contribuit la menținerea numărului total de cazuri de COVID-19 în Australia la puțin sub 9 milioane și a numărului de decese la 10.884, mult mai mic decât în multe țări. Dar numai aproximativ 71% au primit trei sau mai multe doze.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.