Reteaua Corect

Augustin Lazăr, prima reacție publică după revocarea lui Kovesi

Procurorul României, Augustin Lazăr, a avut prima reacție publică după revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, el spunând între altele că „deciziile CCR sunt obligatorii și ele trebuie puse în aplicare”, relatează Știripesurse.ro.

situația care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-și îndeplinească cu fermitate rolul pe care îl au. Este o situație sensibilă pe care o vedem în jurul nostru. (...) Cele trei posturi de consilier sunt ocupate. (...) Procurorii sunt îngrijorați de ceea ce va urma, dar rămâne și la înțelepciunea oamenilor cu activitate publică să arate că nu a fost ceva să urmărească punerea sub control a DNA, ci a fost ceva care să reprezinte o contribuție. Este o provocare și pentru cei care au luat această decizie”, a spus Augustin Lazăr, la sediul DNA.

Întrebat dacă a pierdut justiția și a câștigat politicul după revocarea lui Kovesi, Lazăr a declarat: „Eu aș dori să vă reamintesc că am spus că magistrații români au ajuns la un nivel de maturitate ca să nu mai fie învinși.”

Augustin Lazăr a mai afirmat miercuri, la sediul CSM, că nu are ce să-i reproșeze Laurei Codruța Kovesi pentru activitatea de la DNA, făcând trimitere la declarațiile sale publice de la prezentarea bilanțului Direcției.

„Aceste discuții nu ar trebui să le facem acum. Analiza DNA o puteți vedea în raportul care a fost întocmit când a avut loc bilanțul. Comentariile pe care le-am făcut atunci sunt publice”, a spus Augustin Lazăr, întrebat dacă are ceva să-i reproșeze lui Kovesi.

Elogii la adresa Ancăi Jurma

Procurorul general al României a vorbit miercuri, la sediul CSM, și despre viitorul șef al DNA, aducând o serie de cuvinte de laudă la adresa Ancăi Jurma, propusă interimar după revocarea lui Kovesi.

„Viitorul șef al DNA va avea o misiune sensibilă, care îl va provoca să-și arate nivelul de expertiză și să-și arate contribuția pe care el o poate aduce la creșterea încrederii în instituție. Așa ne-am gândit atunci când am luat decizia de o delega pe dna Jurma în funcția de procuror-șef, întrucât domnia sa este o persoană experimentată, un procuror experimentat al DNA, este un diplomat al Ministerului Public, este vicepreședinte al rețelei internaționale anticorupție din Europa și este cunoscută atât la nivel european, cât și la nivel intern. Este un procuror echilibrat, care nu trebuie să exceleze în anchete, fiindcă sunt anchetatori. Ceea ce se reproșează public acum DNA, nu sunt în niciun caz incisivitatea și anchetele pe care le face. Sunt destui care să facă anchete, trebuie să fie și procurori care să asigure echilibrul, să ia niște măsuri înțelepte, echilibrate în acest moment, care este foarte sensibil”, a spus Lazăr, la sediul CSM.

Întrebat dacă Jurma a fost recomandată de Laura Codruța Kovesi, Lazăr a răspuns: „Procesul decizional aparține procurorului general, nu altcuiva”.

De asemenea, viitorul procuror șef al DNA, potrivit lui Augustin Lazăr, trebuie să aibă capacitatea de a echilibra lucrurile în interior și să aibă un bonus de credibilitate externă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.