Redactia Lumea Justitiei cere oficial SRI sa inceteze sa mai permita atacuri informatice cu scopul de a bloca functionarea siteului Lumea Justitiei (luju.ro), si sa ii identifice pe autorii care incepand cu ziua de miercuri orele 00.00, in mai multe randuri, au blocat serverele noastre prin atacuri masive de tip flood (DDoS). Nu ascundem ca avem banuiala legitima ca SRI nu este deloc strain de acest atacintrucat operatiunea cibernetica criminala a fost declansata la trecerea dintre marti 5 februarie 2019, spre miercuri 6 februarie 2019, la orele 00.00, adica la cateva ore dupa ce am publicat articolul:
PRAPADUL INTERCEPTARILOR – Ascultarea celor 6 milioane de romani in perioada 2004-2016 ne-a costat 141 miliarde euro. Lumea Justitiei prezinta in premiera documentul din care rezulta costul exact al minutului de interceptare telefonica: 2,57 lei. Adica 780 euro pe zi. O zi de filaj costa 7.536 lei. Parchetele si SRI au tocat pe interceptari mai mult decat pretinsele prejudicii din dosare
Astfel, asa cum puteti observa din imaginea de mai jos, miercuri la orele 00.00 am avut un atac de tip flood - venit indirect, prin servere din Statele Unite pentru a se ascunde autorii atacului - care ne-a trimis simultan peste 300.000 de vizitatori in acelasi timp, blocand pentru cateva ore activitatea serverului.
Atacurile au fost reluate miercuri in jurul orelor 18.00, cand ni s-au trimis peste 150.000 de vizitatori simultan, blocandu-ni-se din nou pentru cateva ore serverul. Noroc ca avem IT-isti de top, care au reusit sa remedieze destul de repede situatia prin solutii de aparare inteligente.
Cine a avut interesul ca articolul despre costurile interceptarilor SRI sa nu poata fi citit ore in sir?
Redactia Lumea Justitiei nu crede in coincidente, mai ales ca SRI, care si-a facut ilegal unitatea CYBERINT (printr-o hotarare secreta a CSAT organ administrativ care nu poate legifera) si s-a autodeclarat autoritate nationala de control a internetului, nu s-a invrednicit sa dea pe mana justitiei vreodata vreun criminal cibernetic care se ocupa cu atacarea siteurilor de presa. Sau cel putin noi nu am auzit sa se fi intamplat vreodata.
Solicitam directorului SRI Eduard Hellvig sa ia masuri sa inceteze aceste atacuri impotriva libertatii de exprimare, iar vinovatii sa fie identificati si deferiti parchetului. Nu ne intimideaza deloc asemenea atacuri, ba dimpotriva, avem convingerea ca ele se produc atunci cand suparam prea tare pe unii care cred ca pot face ce vor in Romania.
Atacurile DDoS (Designated of Service – refuzarea serviciului desemnat) reprezinta programe folosite de infractori pentru a prabusi serverele si a intrerupe accesul oricarui vizitator pe un site. Ele nu sunt la indemana oricarui hacker. Programele de acest gen infecteaza sute de mii sau milioane de calculatoare, pe care le transforma in calculatoare zombie, care sunt puse sa acceseze continuu un anumit site-tinta, pana il blocheaza. De regula hackerii care dau atacuri de acest gen o fac in scop de santaj ori pentru a obtine bani in scopul incetarii atacurilor asupra unor banci sau servicii publice private. Unii hackeri chiar sunt platiti sa demoleze anumite siteuri si servicii on-line. Un site de presa apare insa prea putin tentant pentru un hacker, intrucat in asemenea cazuri nu exista o miza.
Ramanem la banuiala ca in Romania, atacarea siteurilor de presa este opera unora din servicii, care urmaresc manipularea maselor si impiedicarea diseminarii in spatiul public a informatiei valoroase, care deranjeaza.
Sursa: Luju.ro
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.