Reteaua Corect

Armata rusă a avut în 3 luni mai mulți dezertori decât în tot anul trecut

Scris de newsreporter in 24 Mai 2023 la 10:18, in Social. 262 vizualizari Intra in discutie Taguriarmata rusa, dezertori shortlinkhttp://crct.ro/nBmF

În fața instanțelor militare rusești au ajuns în primele trei luni ale anului mai mulți dezertori decât în tot anul trecut, dar judecătorii le dau sentințe cu suspendare pentru ca aceștia să poată fi trimiși pe frontul din Ucraina, notează ministerul britanic al apărării, scrie HotNews.

Din ianuarie și până în prima săptămână din mai, tribunalele militare rusești au înregistrat 1.053 de cazuri de soldați plecați din unitatd fără voie, marcând o creștere semnificativă în comparație cu cele 1.001 cazuri documentate în întregul an precedent, potrivit publicației Mediazona.

Infracțiunea de „Abandon neautorizat al unei unități militare sau al unui loc de serviciu militar" este unul dintre cele 22 de articole din secțiunea infracțiunilor împotriva serviciului militar din Codul penal rusesc.

Majoritatea pedepselor pentru plecarea fără permis din unitatea militară sunt cu suspendare, iar judecătorii spun frecvent în hotărârile lor că acuzatul este scutit de încarcerare pentru a se facilita redistribuirea sa în cadrul armatei.

Decretul de mobilizare pe care Vladimir Putin l-a semnat la 21 septembrie 2022 interzice în mod categoric eliberarea din serviciu a soldaților condamnați dacă pedepsele lor sunt suspendate. Acest lucru înseamnă că ei continuă să rămână în serviciul militar.

Sentințele cu suspendare nu sunt o veste bună pentru dezertori

Armata rusă s-a chinuit să impună disciplina în rândurile sale de-a lungul operațiunilor sale în Ucraina, dar este foarte probabil ca problemele sale să se fi agravat în urma mobilizării forțate a rezerviștilor începând cu octombrie 2022, afirmă miercuri ministerul britanic al apărării.

Datele instanțelor sugerează că majoritatea celor găsiți vinovați de absență fără permis sunt acum pedepsiți cu sentințe cu suspendare, ceea ce înseamnă că pot fi redistribuiți în cadrul „operațiunii militare speciale".

„Eforturile Rusiei de îmbunătățire a disciplinei s-au concentrat pe transformarea în exemple a celor care nu și-au îndeplinit obligațiile și pe promovarea zelului patriotic, mai degrabă decât pe abordarea cauzelor profunde ale deziluziei soldaților”, mai notează analiștii militari britanici.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.