Reteaua Corect

ARACIS, decizie de ultimă oră - Laurențiu Baranga, exclus din Registrul Național al Evaluatorilor

Scris de newsreporter in 13 octombrie 2020 la 11:04, in Social. 454 vizualizari Intra in discutie Taguriaracis, exclus, laurentiu baranga, rne shortlinkhttp://crct.ro/nwNz

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a decis excluderea lui Laurențiu Baranga din Registrul Național al Evaluatorilor (RNE), gestionat de agenție, anunță Mediafax, scrie Știripesurse.ro.

Laurențiu Baranga a fost inclus în Registrul Național al Evaluatorilor în anul 2013, în baza unei proceduri care în prezent nu mai este în vigoare, care presupunea doar confirmarea calității de titular cu funcția didactică de conferențiar sau profesor într-o instituție de învățământ superior acreditată, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației, și promovarea unor teste susținute pe platforma online a agenției destinată experților evaluatori, precizează instituția.

În prezent, orice solicitare de a deveni membru RNE-ARACIS, înainte de a primi dreptul de a susține testele de evaluare necesare, este supusă analizei Comisiei de experți permanenți care gestionează domeniul de activitate în care dorește să activeze candidatul respectiv, pentru a fi evaluată experiența profesională, managerială și în domeniul asigurării calității a solicitantului. Rezultatul analizei este validat de BEX al Consiliului ARACIS.

„De asemenea, menționăm faptul că de la data dobândirii calității de membru în Registrul Național al Evaluatorilor, gestionat de ARACIS, și până în prezent, domnul Laurențiu Baranga nu a participat la nicio activitate de evaluare externă desfășurată de ARACIS”, mai precizează ARACIS.

Laurentiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice, este arestat la domiciliu. Laurențiu Baranga a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat săptămâna trecută, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Înainte de fi numit șef al ONPCSB, Laurențiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.