Reteaua Corect

Apare vaccinul împotriva virusului care provoacă pneumonia

Scris de newsreporter in 13 iunie 2022 la 09:48, in Social. 425 vizualizari Intra in discutie Tagurigsk, pneumonie, rsv, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nzJ3

Grupul GSK îşi propune să transmită autorităţilor de reglementare vaccinul său pentru virusului respirator comun, cunoscut sub numele de virusul sinciţial respirator (RSV), pentru a fi revizuit mai târziu în acest an, după ce datele intermediare au arătat că vaccinul a fost eficient într-un studiu clinic în fază avansată, efectuat pe adulţi în vârstă, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

RSV este o cauză principală a pneumoniei la copiii mici şi la vârstnici, dar structura moleculară complexă a virusului şi preocupările legate de siguranţă au împiedicat eforturile de a dezvolta un vaccin, de când virusul a fost descoperit pentru prima dată, în 1956, informează News.ro.

Companii precum Pfizer, J&J, Sanofi, Moderna şi AstraZeneca se întrec şi ele pentru a obţine o terapie pentru RSV sau un vaccin aprobat.

Cel mai recent studiu al GSK este primul care arată o eficacitate semnificativă statistic pentru RSV la adulţii cu vârsta de cel puţin 60 de ani, a declarat vineri producătorul britanic de medicamente despre studiul în curs.

Dacă va fi aprobat, vaccinul RSV este de aşteptat să genereze venituri de ordinul miliardelor de dolari pentru GSK, care este deja cel mai mare producător de vaccinuri din lume în funcţie de vânzări, dar s-a confruntat cu presiuni din partea investitorilor activişti, cum ar fi Elliott Management, care au îndemnat compania din Londra să-şi consolideze portofoliul de medicamente.

Datele referitoare la vaccinul pentru RSV reprezintă un impuls esenţial pentru rata de succes în dezvoltarea de medicamente de către GSK, grupul pregătindu-se să-şi separe luna viitoare divizia de produse de sănătate comercializate fără prescripţie medicală într-o companie independentă cotată la bursă, numită Haleon.

După separare, GSK se va concentra exclusiv pe vaccinuri şi medicamente comercializate pe bază de reţetă medicală.

GSK evaluează, de asemenea, dacă vaccinul administrat femeilor însărcinate poate conferi imunitate copiilor nenăscuţi.

În februarie, compania a oprit înscrierea şi vaccinarea în trei studii privind RSV la femei însărcinate, după ce iniţial a întrerupt studiile pe baza recomandărilor de siguranţă de la un comitet independent.

În studiul cu adulţi în vârstă, GSK a spus că nu au fost observate probleme neaşteptate de siguranţă în analiza intermediară.

RSV este unul dintre cele mai frecvente virusuri care cauzează boli. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar provoacă aproximativ 360.000 de spitalizări şi peste 24.000 de decese la nivel global în fiecare an, conform cifrelor GSK.

Tratamentul lunar Synagis, al companiei Swedish Orphan Biovitrum, este în prezent singura terapie preventivă împotriva RSV la sugarii cu risc ridicat.

GSK nu a dezvăluit amploarea protecţiei conferite de vaccin, dar a spus că vaccinul a oferit ”protecţie excepţională” adulţilor în vârstă, faţă de consecinţele grave ale infecţiei cu RSV.

În schimb, detaliile vor fi prezentate în reviste medicale şi într-o întâlnire ştiinţifică viitoare.

Analiştii Jefferies au estimat ca vaccinul pentru adulţi în vârstă ar putea genera vânzări de până la 2,5 miliarde de dolari la nivel mondial.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.