Reteaua Corect

Apa, raționalizată în orașul italian Verona

Scris de newsreporter in 03 iulie 2022 la 10:16, in Social. 347 vizualizari Intra in discutie Taguriapa, oras, rationalizat, Verona shortlinkhttp://crct.ro/nzOU

Din cauza secetei, autoritățile au decis raționalizarea apei potabile. Până la sfârșitul lunii august este interzisă folosirea apei potabile pentru irigarea grădinilor şi a terenurilor de sport, dar şi pentru spălarea maşinilor şi umplerea piscinelor, relatează Ziare.com.

Verona, oraş italian cu un sfert de milion de locuitori, a decis, sâmbătă, raţionalizarea apei potabile, din cauza secetei din Italia, relatează AFP.

“Din cauza situaţiei meteorologice şi a consecinţelor acesteia asupra aprovizionării cu apă, primarul a semnat o ordonanţă prin care se limitează folosirea apei potabile în scopuri domestice”, se arată într-un comunicat al autorităţilor locale.

Astfel, până la 31 august este interzisă folosirea apei potabile pentru irigarea grădinilor şi a terenurilor de sport, dar şi pentru spălarea maşinilor şi umplerea piscinelor.

Cei care nu respectă decizia autorităţilor riscă amenzi de până la 500 de euro.

Seceta care stăpânește Italia și, în special, această parte a țării „provoacă serioase îngrijorări producătorilor agricoli și riscul care rezultă asupra disponibilității alimentelor”, arată stiridiaspora.ro.

Coldiretti (n.r. - Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți, cea mai mare asociație de reprezentare și asistență pentru agricultura italiană) denunță acest lucru. Președintele Ettore Prandini estimează deja pagubele la peste un miliard de euro. O dată cu seceta din bazinul Po „peste 30% din producția agricolă națională și jumătate din efectivul de animale sunt amenințate”.

O soluție, potrivit asociațiilor de fermieri, ar putea fi crearea unei rețele de mici rezervoare „cu impact peisagistic redus și răspândite pe întreg teritoriul, favorizând finalizarea și recuperarea structurilor existente”. Proiectul, conchide Coldiretti, „este de a crea iazuri, fără folosirea cimentului și în echilibru cu teritoriile, pentru a conserva apa și a o distribui atunci când au nevoie cetățenii, industria și agricultura, cu un impact important asupra mediului și a ocupării forței de muncă”.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.