Reteaua Corect

A apărut vaccinul care a redus cu 44% riscul de deces în caz de cancer

Scris de newsreporter in 17 aprilie 2023 la 11:13, in Social. 231 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBbc

Un vaccin experimental pe bază de ARNm împotriva cancerului, dezvoltat de Moderna și Merck & Co, a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă a celui mai mortal cancer de piele, în comparație cu Keytruda, o imunoterapie a Merck, informează Mediaax, scrie Știripesurse.

Rezultatele prezentate de către cercetătorii americani în cadrul unei reuniuni medicale sugerează că adăugarea unui vaccin personalizat împotriva cancerului bazat pe tehnologia ARNm la Keytruda, care stimulează răspunsul imunitar, ar putea prelungi timpul pe care pacienții îl au fără recidivă sau deces, a declarat Dr. Jeffrey Weber de la NYU Langone Perlmutter Cancer Center.

"Din punctul de vedere al terapiei generale a cancerului, aceasta este o potențială descoperire majoră", a declarat Dr. Ryan Sullivan, un expert în melanom de la Mass General Cancer care a lucrat la studiu, notează Reuters.

Date suplimentare vor fi prezentate la o viitoare întâlnire medicală și publicate într-o revistă de specialitate.

Colaborarea Merck/Moderna este una dintre cele câteva care combină medicamente puternice care dezlănțuie sistemul imunitar pentru a ținti cancerele cu tehnologia vaccinului ARNm.

BioNTech și Gritstone Bio lucrează la vaccinuri concurente împotriva cancerului bazate pe tehnologia ARNm.

Cum sunt concepute

Vaccinul este creat pe baza unei analize a tumorilor unui pacient după îndepărtarea chirurgicală. Vaccinurile sunt concepute pentru a antrena sistemul imunitar să recunoască și să atace mutațiile specifice din celulele canceroase.

Keytruda de la Merck, care este aprobat pentru tratarea melanomului și a multor alte tipuri de cancer, aparține unei clase de imunoterapii utilizate pe scară largă, cunoscute sub numele de inhibitori ai punctelor de control, concepute pentru a dezactiva proteina PD-1, sau moartea programată 1, care ajută cancerul să se sustragă sistemului imunitar.

În cadrul studiului au fost înscriși bărbați și femei cu risc ridicat de revenire a melanomului.

Printre cei 107 subiecți ai studiului care au primit atât vaccinul experimental, mRNA-4157/V940, cât și Keytruda, cancerul a revenit la 24 de subiecți (22,4%) în decurs de doi ani de urmărire, comparativ cu 20 din 50 (40%) care au primit doar Keytruda.

Efecte secundare

Efectele secundare severe au fost similare între cele două componente ale studiului, au raportat oamenii de știință. Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar raportat de pacienți asociat în mod specific cu vaccinul.

Ar putea dura trei sau patru ani până când se vor cunoaște rezultatele studiilor mai mari, a declarat într-un interviu Eliav Barr, șeful departamentului de dezvoltare clinică globală și director medical al Merck.

Barr a declarat că a fost nevoie de aproximativ opt săptămâni pentru a concepe un vaccin mRNA personalizat pentru fiecare pacient.

În trecut, au fost dezvoltate vaccinuri experimentale similare împotriva cancerului care vizau o singură mutație tumorală, sau neoantigen.

Tehnologia ARNm a Moderna a permis includerea a până la 34 de neoantigeni, ceea ce Barr a numit "uimitor".

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.