Reteaua Corect

Anunț teribil al românilor din Florida: Adevărul despre celula de criză a MAE privind uraganul Irma

Românii din Florida au avut o reacție dură pe Facebook la adresa Ministerului Afacerilor Externe în cazul celulei de criză înființată de MAE privind uraganul Irma. "Am luat legătura cu mulți cetățeni români din zonă, de la preoți și pastori la alți români implicați în viața comunității, iar răspunsul lor unanim a fost că nu au auzit despre o asemenea “celulă de criză”, transmite Știripesurse.ro.

De asemenea, acestia au afirmat ca nu au fost contactați de nimeni din partea statului român pentru a afla de pe teren cum sunt românii loviți de urganul IRMA.", a declarat Sorin Roiban, membru al Asociației Românilor din Florida.

"Reacția românilor din Florida: “Celula de criză” a MAE privind uraganul IRMA a fost creată doar ca să numere eventualii români căzuţi victime

Ministerul Afacerilor Externe al României a remis o serie de communicate începând cu data de 7 septembrie 2017 în care a promovat cu mare emfază o așa-zisă “Celulă de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul IRMA”.

Ca români trăitori în Florida și loviți de uraganul IRMA precizăm că aici nu s-a știut și nu se știe nici acum despre o astfel de inițiativă a Ministerului Afacerilor Externe român.

Am luat legătura cu mulți cetățeni români din zonă, de la preoți și pastori la alți români implicați în viața comunității, iar răspunsul lor unanim a fost că nu au auzit despre o asemenea “celulă de criză”. De asemenea, acestia au afirmat ca nu au fost contactați de nimeni din partea statului român pentru a afla de pe teren cum sunt românii loviți de urganul IRMA.

Consulatul General și Ambasada României de la Washington D.C. sunt recunoscute pentru lipsa de interes, pentru birocrația excesivă și pentru fățărnicia cu care pretind că-i servesc și reprezintă pe românii din Statele Unite.

Am făcut un exercițiu de test a liniei speciale, menționată în comunicatul MAE, si am sunat la numărul de urgență. Mi-a răspuns un domn care, pe un ton inchizitoriu și fără să se recomande, a început să îmi explice că dânșii nu stau de vorbă cu românii de aici pentru că, “în cazul în care apar victime umane, discută direct cu Departamentul de Stat al SUA”.

Cu alte cuvinte, “Celula de criză” a MAE a fost creată pentru a număra eventualii români cazuți victime în fața uraganului IRMA.

Ca români-americani am învățat să fim independenți și să nu depindem de ajutorul statului, cu atât mai mult de cel al statului român. Este trist însă să vedem că funcționari publici se împăunează cu astfel de acțiuni când nici măcar un telefon nu au dat in zonă pentru a afla de la cetățenii români ce se intamplă.

Inchei mulțumind presei și în special televiziunilor din România care, în această perioadă grea pentru românii din Florida, ne-a unit cu românii din țară. I-am simțit pe toți atât de aproape încât am fost copleșiti de mesajele de încurajare și am simțit că există cu adevărat un spirit național, un “neam unit”.

Le multumim tuturor romanilor care, prin mesaje si rugăciuni, au fost alături de noi, în fiecare oră din zi și din noapte, de-a lungul întregului parcurs distructiv al uraganului Irma.", a scris Sorin Roiban, membru al Asociației Românilor din Florida.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.