Reteaua Corect

Angela Gheorghiu atentează la libertatea de exprimare Gold FM

Scris de newsreporter in 08 octombrie 2021 la 15:08, in Social. 544 vizualizari Intra in discutie Taguriangela gheorghiu, gold fm, libertate de exprimare, you tube shortlinkhttp://crct.ro/nyxt

După 3 raportări consecutive ale doamnei Angela Gheorghiu împotriva radio Gold FM intr-un interval de câteva ore, contul Youtube aferent radioului a fost blocat. După cum puteți vedea in imaginea de mai jos, temeiul raportării este violarea drepturilor de proprietate intelectuala. Evident, proprietatea intelectuala a artistei -muzica- nu a fost in niciun fel violata întrucât nu a fost folosita in cadrul video-urilor, scrie Solidnews.ro.

Faptul ca Youtube ne anunța motivul închiderii contului ne indica in mod clar faptul ca motivul real este in alta parte. In mod cert conținutul produs de radio deranjează anumite persoane sau entități, iar plângerile repetate ale doamnei Gheorghiu au fost folosite ca un paravan pentru îngrădirea libertății de exprimare a postului.

Momentan facem demersuri pentru a afla daca într-adevăr, dumneaei a întreprins cu adevărat demersul de blocare a canalului Youtube sau nu? De ce avem bănuiala ca alte interese sunt in spatele blocării contului? Pentru ca daca am atentat la copyright ul doamnei Gheorghiu, soluționarea problemei se găsește in instanțele de drept civil, si nu prin suprimarea libertății de exprimare a unui post de radio.

Mai jos, va prezentam e-mailul trimis către Youtube de echipa Gold FM:

„Draga Youtube,

Va rugam sa verificați dezactivarea contului Radio Gold Fm, pe care noi o consideram abuziva, din următoarele motive:

1. In cadrul video urilor raportate de doamna Angela Gheorghiu, nu am încălcat nici o politica a Youtube. Subliniem că autorizarea funcționării Youtube în România implică obligația ca toate politicile acestuia să fie conforme cu ordinea Constituțională română. Or, aceasta garantează dreptul la libera exprimare și interzice cenzura, indiferent cine ar dori să o practice.

2. Canalul nostru aparține unui radio licențiat in FM in Romania si se ocupa eminamente de știri. Consiliul National al Audiovizualului nu a avut nicio reacție împotriva știrii emise in cadrul video urilor raportate de doamna Angela Gheorghiu.

3. Știrea din cadrul video urilor raportate este despre o persoana publica, si ca atare legea Românească, precum și, de altfel, legile tuturor democrațiilor euro-atlantice, ne permite sa producem știri despre dumneaei.

4. Temeiul dezactivării contului – copyright strikes – este total neîntemeiat si astfel nevalid. Chiar dacă ar exista probleme legate de copyright sau de eventuale încălcări ale unor drepturi patrimoniale ori personal nepatrimoniale ale dnei Gheorghiu, acestea se rezolvă de către instanțele judecătorești de drept civil, iar nu de către Youtube. Într-un stat de drept, repararea drepturilor încălcate este realizată de autoritatea judecătorească, iar nu de persoanele de drept privat.

Mai jos va atașam video urile raportate. Va rugam sa verificați cat mai repede si astfel sa soluționați aceste raportări abuzive. Vă rugăm, de asemenea, să ne precizați dacă Dna Angela Gheorghiu a solicitat în mod formal desființarea contului nostru..

Cu stima,

Andrei Gusa

Gold FM 96,9 FM

https://drive.radiogoldfm.ro/s/Wkej2naHrA8N4H8

https://drive.radiogoldfm.ro/s/YLyGKSEoXCGinNT

https://drive.radiogoldfm.ro/s/2kyQrqbpCQ8ZXRw ”

Solidnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.