Reteaua Corect

Angajații Facebook, scrisoare incendiară către conducere

Scris de newsreporter in 29 octombrie 2019 la 12:29, in Social. 39 vizualizari Intra in discutie Taguriconducere, facebook, mesaj, politicieni, scrisoare shortlinkhttp://crct.ro/nvca

Angajații Facebook au trimis conducerii o scrisoare în care spun că este anormal ca politicienii să fie lăsați să spună orice vor în rețea, scrie HotNews.ro.

Facebook spunea în septembrie că declarațiile politicienilor făcute în rețea nu vor fi supuse proceselor de fact-checking și nu vor fi înlăturate, chiar dacă încalcă regulile de postare stabilite de rețea. Acum, câteva sute de angajați au trimis conducerii o scrisoare în care se spune că nu este normal ca politicenii să fie lăsați să posteze și informații false, findcă acest lucru ar fi dăunător companiei, scrie The New York Times.

Nick Clegg, director pentru afaceri globale la Facebook, spunea pe 24 septembrie că nu consideră acceptabil ca la nivel global o companie privată să devină un arbitru pentru declarațiile politicienilor.

Clegg spune că Facebook nu crede că politicienii ar trebui împiedicați să ajungă la publicul țintă prin intermediul rețelei și a repetat un lucru spus de nenumărate ori de cei de la Facebook: nu vrem în niciun fel să ne amestecăm în dezbaterea politică.

Acum, într-o scrisoare semnată de 250 de angajați și adresată lui Mark Zuckerberg și altor șefi - este criticată decizia de a da mână liberă polticienilor și deci de a-i lăsa să spună cam ce vor.

Angajații au spus în scrisoare că în aceste condiții politicienii pot folosi platforma precum o armă și pot răspândi dezinformarea, mai ales că mulți useri au încredere în ce spun politicienii.

Dacă la Google, spre exemplu, au fost mai multe momente în care angajații au protestat vocal, la Facebook se întâmplă mult mai rar și evenimentul este de referință, chiar dacă vorbim de semnăturile a sub 1% dintre cei 35.000 de angajați.

Răspunsul Facebook a fost că apreciază deschiderea angajaților pe subiecte importante, dar spune și că nu va cenzura discursul politic, dar va căuta căi de a crește transparența reclamelor politice.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.