Reteaua Corect

Andreea Marin si Turcescu, pe lista neagra a lui Erdogan

Acuzații halucinante au fost aduse azi de afaceriștii turci din România unor jurnaliști autohtoni, despre care afirmă că au fost cumpărați de dușmanii președintelui Erdogan pentru a le susține cauza și a vorbi de rău regimul de la Ankara. Scandalul este cu atât mai mare cu cât, între cei vizați se numără, după toate probabilitățile, vedeta Andreea Marin și vicepreședintele PMP, Robert Turcescu, scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe site-ul Inpolitics.ro.

Sursa imagine: observator.ro

La un eveniment organizat azi de către mai multe organizații ale afaceriștilor turci din România și de Camera de Comerț Turco-Română, un lider al comunităţii turce a afirmat că există jurnalişti în România care ar fost plătiţi de puciştii din Turcia pentru a le susţine cauza şi pentru a-l denigra pe Erdogan. Mai mulţi jurnalişti ar fi fost plimbaţi în excursii prin Turcia, în cadrul discursului acuzator fiind menţionat şi numele TVR, potrivit RTV.

“Există o extensie a acestei grupări în România (organizaţia clericului Gulen – n.r.). Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcaţi în autobuze şi duşi în Istanbul. S-au făcut cadouri. La televiziunea română se constată că oameni care au fost invitaţi în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică. Această ţară are un preşedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator”, a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România.

Deși afaceriștii nu au făcut nominalizări, e cert că ei se referă la un eveniment de acum trei ani, când un grup de 31 de ziariști, între care Andreea Marin, Robert Turcescu, Cristina Herea, Sorin Duțoiu ori Roxana Iliescu au fost plimbați prin Turcia în cadrul unui proiect susținut de International School of Bucharest, școală de prestigiu unde învață fiica Andreei Marin.

Problema este că ISB face parte din ”Lumina instituții de învățământ”, celebra rețea susținută de Fatulleh Gulen, marele oponent al regimului Erdogan, a cărui extrădare e cerută, după așa zisul puci de vineri, de către regimul de la Ankara.

Între activitățile derulate în Turcia de către ziariștii amintiți s-a numărat, bunăoară, o vizită la redacția cotidianului de opoziție Zaman, ostil președintelui Erdogan până recent, când a fost confiscat, redactorul-șef arestat, iar linia editorială schimbată radical în favoarea șefului statului. Anul trecut, la vizita în România a lui Erogan, corespondentul ziarului Zaman nu a fost primit la Cotroceni, o decizie care a făcut oarece valuri, la noi.

După acuzațiile de azi ale afaceriștilor turci, problema poate deveni serioasă pentru Andreea Marin, având în vedere că, al câteva luni după respectiva deplasare, ea s-a măritat cu un medic turc, care, pe mâna nevestei, coordonator al turneului respectiv, riscă represalii din partea conaționalilor săi. 

Sursa: Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.