Reteaua Corect

Amnesty International acuză Occidentul de standarde duble

Occidentul aplică ''duble standarde'' atunci când vine vorba despre încălcările drepturilor omului în lume, lucru evidenţiat în special prin răspunsul dur şi rapid la invazia rusă din Ucraina, relevă raportul anual al organizaţiei neguvernamentale Amnesty International, prezentat luni, transmit Reuters şi AFP, potrivit Știripesurse.

''Răspunsul robust al Occidentului la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei contrastează puternic cu o lipsă deplorabilă de acţiune substanţială cu privire la încălcările grave de către unii dintre aliaţii lui, printre care Israel, Arabia Saudită şi Egipt. Raportul anual al Amnesty International pentru 2022 evidenţiază dublele standarde în lume privind drepturile omului şi eşecul comunităţii internaţionale de a fi unită în jurul drepturilor omului şi valorilor universale aplicate în mod consecvent'', arată documentul.
''Invazia rusă în Ucraina este un exemplu terifiant despre ce se poate întâmpla atunci când statele cred că pot nesocoti dreptul internaţional şi încălca fără consecinţe drepturile omului. Răspunsurile la invadarea Ucrainei de către Rusia ne-au dat unele dovezi privind ce poate fi făcut atunci când există voinţă politică'', a declarat secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard.

Statele Unite, care au primit zeci de mii de ucraineni, au expulzat în perioada septembrie 2021-mai 2022 peste 25.000 de haitieni, în multe cazuri după ce au fost plasaţi în detenţie şi supuşi torturilor, a avertizat ea.

În acelaşi timp, statele occidentale au ignorat ''abuzurile de apartheid ale Israelului contra palestinienilor'', precum şi încălcările drepturilor omului în Arabia Saudită.

Potrivit ONG-ului internaţional, aplicarea unor asemenea duble standarde a încurajat regimuri din întreaga lume să distragă atenţia de la abuzurile la adresa drepturilor omului şi să încurajeze reprimarea în continuare.

De asemenea, raportul critică dur reprimarea violentă a protestelor antiguvernamentale din Iran, precum şi încercările regimului de la Beijing de a intimida demonstranţii prin violenţă şi ameninţări.

Războiul din Ucraina a deturnat ''nu doar resursele, dar şi atenţia de la criza climatică'', în contextul în care liderii mondiali nu au reuşit să se pună de acord asupra măsurilor care vizează limitarea creşterii temperaturii cu cel mult 1,5 grade Celsius.

Callamard a cerut ca răspunsul la războiul din Ucraina să devină un ''model'' pentru soluţionarea crizelor prezente sau viitoare cauzate de încălcarea drepturilor omului oriunde în lume.

La nivel mondial, anul 2022 a cunoscut o ''deteriorare a drepturilor civile şi politice'', acestea fiind supuse unei ''reprimări'' în unele ţări occidentale, precum Franţa, unde Agnes Callamard denunţă ''o exercitare ilegală a forţei'' de către poliţişti şi jandarmi împotriva manifestanţilor.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.