Reteaua Corect
Stelian Tanase

Amenințări cu moartea

Scris de Stelian Tanase in 25 aprilie 2019 la 14:38, in Social. 47 vizualizari Intra in discutie Taguriamenintare cu moartea, Emilia Şercan, jurnalist shortlinkhttp://crct.ro/nulU

De ceva vreme Emilia Șercan se plimbă într-un câmp cu mine. Se ocupă cu curaj și tenacitate de plagiate. Are o apariție fragilă, angelică, aș spune. Nu ai crede că e-n stare să ducă în spate o asemenea chestiune grea și extrem de complicată. Corifeii societății civile, care au prestigiu, pozitii sigure, rețele și sunt intangibili, se țin de o parte. Cîte unul mai scrie un articol la gazetă ca să se știe că e de partea bună a istoriei. Firește, din vorbe. Nu este o chestiune oarecare, periferică. Plagiatele macină grav calitatea și reputația învățămintului universitar. Este deja un fenomen

Misiunea de a le cerceta și dezvălui și-a asumat-o cine nu te aștepți. Și cine sunt aceste personaje luate în obiectiv? Inși foarte puternici care pot strivi pe oricine ca pe o muscă dacă îi superi. Parlamentari, miniștri, colonei, generali, magistrați. Unul și unul. E nevoie de doctorat ca să parvii, să-ți asezonezi CV-ul, dar nu ești in stare să scrii unul. Atunci plagiezi, copiezi de la alții fără să pui ghilimelele de rigoare. Adică furi. Iți insusești munca altora. E cum ai fura din curtea vecinului rufele întinse la uscat. Furt calificat. Asta în cel mai bun caz. Pentru că, adesea, respectivii nu fac niciun efort intelectual. Plătesc un terț să le scrie teza pe care nici măcar nu o citesc. Așa trec prin fața unor comisii oarbe, complezente, complice. Mă întreb cit costă azi un titlu de dr.? În esență, este vorba despre infracțiuni – cel putin în cazurile cercetate de Emilia Șercan.

Nu e de mirare că ea si-a atras ura și resentimentele multora. Pe cînd – prin fraudă- își construiau o cariera de indivizi docți, doctori in științe, apare o doamnă fragilă și le strică socotelile. II doveste drept impostori.

Scriam in urma o luna pe fb ca trebuie să fie atentă, că nu se știe. Cineva mi-a replicat furios si patriot că aici nu e țara lui Papură vodă, mafiotizată și violentă, că la noi nu se petrec asemenea lucruri urite. Mai zicea și că trăiesc prea mult în ficțiune! Uite că nu trăiesc în ficțiune, ci în realitate. O realitate mai sumbră decît pare la prima vedere.

Emilia Șercan primește amenințări cu moartea, nu de la un civil, ci (incredibil) de la un polițist, cadru în Academia de Politie. Ofițerul acesta ar trebui să apere legea si pe cetățenii români de amenințări, violente, să le asigure siguranța, chiar viața. Politistul face exact pe dos. Nici gind să se gîndească la lege si indatoririle pe care le are. Întreb ministerul – mai este polițist? Mai poarta uniforma? E sub ancheta din cite stiu. Sper să fie dat afara din Politie, ca un exemplu pentru ceilalți polițiști. Să faca pușcărie, cum spune legea, pentru amenințare cu moartea. Poate vreun politist ar fi ispitit să procedeze identic.

Oricum Politia Română este stat în stat. Logica e simplă. Dacă servește politicienii puternici ai zilei poate să-și facă de cap. Fapta polițistului respectiv încalcă legea. Dovedeste în plus mintea cuiva care nu are cum să împartă dreptatea. E aici o cultură organizațională bolnavă întîi de toate. Așa s-a dezvoltat Politia, mai mult ca o rețea cu apucături subterane în care răfuielile și interesul privat primează. Acest caz e ca hirtia de turnesol – scoate la suprafață multe tare.NU doar din Poliție, din societate. Cine le tratează și cînd?

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.