Reteaua Corect
Silviu Ionescu

Ambasadorul Japoniei va invata sa cante la “NAI”

Conform unei cutume, pe care o respecta toate tarile si anume aceea de a serba Zilele Nationale in limita unui interval de timp de o saptamana, inainte sau dupa data respectiva, Camera de Comert Romano-Japoneza a serbat ieri Ziua Nationala a Romaniei, ocazie cu care ambasadorul Japoniei, dl. Natsuo Amemiya, a primit cadou un nai din colectia artistului Nicolae Voiculet.

Sarbatorirea unei Zile Nationale este, fara indoiala, un eveniment deosebit, insa, in mod obisnuit, nu ar necesita scrierea unui editorial pe aceasta tema. In acest caz, ceea ce m-a frapat a fost faptul ca ambasadorul japonez este invitat si chiar l-am vazut participand si la alte evenimente pe care Camera de Comert Romano-Japoneaza le-a organizat, in trecutul apropiat. Teoretic, toti ambasadorii ar trebui sa procedeze la fel, insa, in practica, isi trimit, de cele mai multe ori, subalterni din ambasada care sa-i inlocuiasca la aceste manifestari. Avantajul de a te bucura de prezenta personajului numarul unu, in acest caz a ambasadorului Amemiya, este unul deosebit, intrucat da un semnal foarte pozitiv oamenilor de afaceri si potentialilor investitori, care vor avea sentimentul ca autoritatile japoneze, la cel mai inalt nivel, sprijina cooperarea cu Romania. Nu este o intamplare ca la inceputul acestui an, de exemplu, exporturile romanesti catre Japonia au crescut cu aproape 45%, ceea ce demonstreaza ca eforturile acestei Camere de Comert se indreapta catre drumul cel bun.

Revenind la evenimentul in sine, invitatii s-au bucurat de un concert sustinut de catre cunoscutul artist Nicolae Voiculet, un bun prieten al Japoniei care, cu toate ca a trecut printr-un moment foarte dificil pentru el, prin pierderea tatalui sau, de care era extrem de apropiat, a gasit resursele sa peformeze aseara si puterea de a face un gest deosebit, acela de a-i oferi demnitarului japonez un nai din colectia sa, dar simbolic, insa cu o incarcatura emotionala semnificativa si foarte apreciat de catre ambasador.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.