Reteaua Corect

Alina Mungiu Pippidi a fost amendată de DSP: Arafat, atenţionat că vine un val de plângeri

Alina Mungiu Pippidi a fost amendată de DSP pentru nu ar fi completat formularul de localizare la sosirea în ţară. Pippidi spune că la mijloc e vorba de o eroare a celor de la DSP şi că informaţiile există inclusiv în baza de date a operatorului aerian. Nervoasă din cauza situaţiei în care a fost pusă, Mungiu Pippidi spune că e cazul ca statul să se trează cu un proces colectiv intentat de zecile de mii de oameni amendaţi inutil de DSP, relatează Știripesurse.

"Nu există nici o formă de contact, telefon sau email, pe amenzile în care DSPul ne anunță că nu își găsește în baza de date digitală ceea ce a ratat să controleze, în schimb ni se cere ca în 2 săptămîni de la constatare să prezentăm la judecătorie dovezile contrare, dacă le mai avem. Trebuie să recunosc că ați dus pe culmi statul de drept cu amenzi gigantice (3000 de lei fiecare) pentru nimic (voi ați construit o bază de date care nu reține datele, deși emite coduri QR și formulare digitale solicitanților, vedeți alăturat), unde dovezile contrare pot fi prezentate doar instanței la o dată anterioară celei la care ați pus voi scrisoarea la poștă. Nu e tentant ca în loc de o plîngere individuală să vă facem o plîngere colectivă pentru abuz în serviciu și încă 3-4 infracțiuni care sar în ochi?

Am auzit că un deputat USR a scris deja o lege să șteargă amenzile diasporei. Bravo lui. Dar dincolo de asta abuzul rămîne. Ca și prostia. Introduci digitalizare de formă, dar nu funcționează , pierzi formulare digitale, creezi contestații doar pe hîrtie și doar în instanță (cînd putea exista un palier administrativ digital, unde voi publicați contestarea și noi publicam dovada), și trimiți hîrtia la o lună după ce ai întocmit-o și la două săptămîni după ce a trecut termenul.Nu mai vorbesc de eficiența dpdv carantină. În schimb cu amenințări că ANAF o să pună poprire, că după ce treci linia la statul de nedrept ce te mai costă să și ameninți. Sper că nu vă plătește nimeni nici o amendă și să o să curgă acțiunile penale pentru abuz în serviciu. De cum o scriu pe a mea o și postez ca să o ia lumea de model și să o poată trimite fără avocat. O fi și acesta un motiv pentru care nu regulile nu au autoritate și managerizarea pandemiei merge prost? Aștept neîntîrziat scuze și rezolvare colectivă pentru toți cei 50000, care sper că nu cresc de la o zi la alta". scrie Pippidi pe România Curată.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.