Reteaua Corect

Alianta USL-FPAM, in razboi cu Basescu

S-a semnat Protocolul de Colaborare dintre Uniunea Social-Liberala (USL) si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM). Aceasta alianta este cea mai puternica forta social-politica romaneasca din ultimii 22 de ani, bazata pe un scop nobil: dragostea pentru natura. Obiectivele cuprinse in Protocol urmaresc, in principal, interzicerea eutanasierii cainilor comunitari si monitorizarea Executivului condus de Traian Basescu, in vederea prevenirii abuzurilor asupra necuvantatoarelor si a tot ceea ce inseamna mediu natural.

Semnarea protocolului de colaborare intre USL si FPAM Semnarea protocolului de colaborare intre USL si FPAM

Va prezint, in continuare, textul documentului:

                      

PROTOCOL DE COLABORARE INCHEIAT INTRE

Uniunea Social-Liberala, reprezentata de domnul Victor Ponta, copresedinte, domnul Crin Antonescu, copresedinte, domnul Daniel Constantin, copresedinte

Si

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului, reprezentata de domnul Marius Marinescu, presedinte de onoare, doamna Mirabela Dauer, membru de onoare, domnul Mihai Constantinescu, membru de onoare, domnul Mircea Serbanoiu, presedinte, doamna Paula Iacob, prim-vicepresedinte

SCOPUL:

Protejarea mediului si apararea drepturilor animalelor din Romania.

OBIECTIVELE:

1.Partile se vor consulta permanent si vor intreprinde demersuri pentru armonizarea legislatiei romane cu cea europeana, tinand cont si de reglementarile comunitare, de Tratatele si Conventiile europene si mondiale de profil. Astfel, se vor urmari respectarea si aplicarea prevederilor Declaratiei Universale a Drepturilor Animalelor (Paris, 1978), recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (1992), ale Tratatului de la Lisabona (2009), ale Declaratiei Parlamentului European din data de 13 octombrie 2011, ale Protocolului de la Kioto (1997), Protocolului pe Mediu de la Copenhaga (2009), Conventiei de la Durban (2011) si ale altor documente internationale in domeniu, la care Romania este parte semnatara.

2.Uniunea Socilal-Liberala si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului vor colabora pentru implementarea politicilor de protectie a mediului si a animalelor .

3.Se va infiinta Politia Animalelor si Mediului, entitate care va functiona la nivel national, judetean si in Municipiul Bucuresti, cu numar telefonic unic de acces.

4.Uniunea Socila-Liberala si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului vor monitoriza activitatea Executivului, astfel incat sa opreasca si sa previna masurile abuzive luate de autoritati, precum si incalcarea legislatiei romane, a reglementarilor comunitare si a Tratatelor si Conventiilor europene si mondiale cu privire la protectia mediului si animalelor.

5. In urma consultarilor cu Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului, Uniunea Social-Liberala va depune, in Parlamentul Romaniei, in sesiunea legislativa de la inceputul anului 2012, o initiativa legislativa care sa impunanormele europene in ceea ce priveste gestionarea cainilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii.

DISPOZIŢII FINALE:

Protocolul de Colaborare va fi valabil pana la data de 21 decembrie 2020.

Uniunea Social-Liberala si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului vor desemna cate 3 reprezentanti pentru infiintarea unei comisii comune permanente, care se va ocupa de buna desfasurare a colaborarii si de punereain practica a prevederilor Protocolului.

Prezentul Protocol s-a incheiat astazi, 21 decembrie 2011, in doua exemplare originale, cate unul pentru fiecare parte.

 

Uniunea Social Liberala

Victor Ponta, copresedinte,

Crin Antonescu, copresedinte

Daniel Constantin, copresedinte

 

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului 

Marius Marinescu, presedinte de  onoare                                             

Mirabela Dauer, membru de onoare,                                                    

Mihai Constantinescu, membru de onoare

Mircea  Serbanoiu, presedinte

Paula Iacob, prim-vicepresedinte


Se poate spune ca acordul dintre cele doua entitati reprezinta mai mult decat un protocol; este inceputul unui razboi impotriva iresponsabilitatii lui Basescu si a rapacitatii coruptei gasti portocalii aservite, personaje grotesti care, in numele unor interese financiare, legate de campaniile electorale de la orizont, tin mortis sa readuca , in legislatia interna, cruzimea si masacrarea populatiei canine. Intentia Presedintelui inseamna, de fapt, un atac contra drepturilor omului, in masura in care peste 8 milioane de iubitori de animale din Romania sunt afectate de suferintele nemeritate si nejustificate ale cainilor maltratati. Nu degeaba forurile europene trimit avertismente autoritatilor de la Bucuresti, semnalandu-le ca atitudinea lor inacceptabila fata de cainii fara stapan poate duce, in final, la scoaterea Romaniei din randul tarilor civilizate, chiar si din Uniunea Europeana.

Dragostea pentru animale creeaza cele mai puternice legaturi intre oameni. De aceea, nu de putine ori, se ajunge la fanatism atunci cand este pusa in pericol viata celui mai bun prieten al omului. Istoria umanitatii abunda de evenimente cruciale, pe parcursul carora, atunci cand s-a impus alegerea intre viata si moarte, intotdeauna a invins viata. Asadar, iata un motiv in plus pentru certitudinea ca razboiul va fi castigat de iubitorii de animale, ca Basescu va sfarsi ca un calau!

La multi ani si sarbatori fericite le doresc tuturor iubitorilor de animale si prietenilor lor cei mai buni!

Protocol de colaborare

intre USL si FPAM

3 imagini in galerie

Catelusa Norocica

impreuna cu Mirabela Dauer, Victor Ponta si Marius Marinescu

2 imagini in galerie

Comentarii (34):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.