Reteaua Corect

Alexander Adamescu și redacția RL vin cu precizări în cazul reținerii acestuia

În urma unei corespondențe oficiale între ziarul România Liberă și Autoritatea Națională a Penitenciarelor, jurnaliștii români au trimis în Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de statul român, scrie România Liberă, prezentând un comunicat de presă semnat de echipa lui Alexander Adamescu, care a fost reținut la Londra.

”În legătură cu informațiile apărute în presă, joi, 29 martie facem următoarele precizări: 

1.     În acest moment, instanța britanică a ridicat cauțiunea de care a beneficiat Alexander Adamescu iar acesta este reținut de autoritățile londoneze.

 

2.     În urma unei corespondențe oficiale între ziarul România Liberă și Autoritatea Națională a Penitenciarelor, jurnaliștii români au trimis în Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de Statul Român. Actul se referă la condițiile de detenție din penitenciarele din România. Prin urmare, motivul reținerii este generat de o situație care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu și nici redacției România Liberă.

3.     Cu toate acestea, nu a fost deschis un dosar penal și Alexander Adamescu nu este cercetat penal pentru fals. Ridicarea cauțiunii a fost decisă ca o măsură preventivă până la lămurirea situației legate de actul în cauză.

4.     Alexander Adamescu este încrezător că această suspiciune va fi demontată, având în vedere că înscrisul în cauză a fost depus așa cum a fost primit din România, de la Autoritatea Națională a Penitenciarelor. 

5.     ”După doi ani în care am demonstrat la fiecare termen că Statul Român nu poate asigura condițiile privative de libertate, nu aș fi apelat la o asemenea soluție de a falsifica acte și de a le depune în instanță. Este o suspiciune legată de acest înscris pe care instanța londoneză o analizează cu celeritate. Sunt de asemenea interesat de a stabili autenticitatea acestui document. Respect decizia instanței londoneze și sunt convins că această suspiciune la adresa mea se va dovedi a fi nefondată” a declarat Alexander Adamescu.

 Echipa de comunicare a domnului Alexander Adamescu”

Echipa editorială a publicației România Liberă mai precizează, separat, următoarele aspecte cu privire la corespondența primită la redacția ziarului nostru de la Ministerul Justiției- Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP): 

Plicul era inscripționat Ministerul Justiției –Administrația Națională a Penitenciarelor, documentul purta, de asemenea, antetul Ministerului Justiției- ANP, având și un număr de înregistrare (de “ieșire”) de la această instituție, iar pe ultima pagină a acestui document apărea o ștampilă și o semnătură olografă a oficialului care a redactat documentul.

Toate informațiile conținute în document erau unele deja de notorietate. Notorietatea aspectelor evidențiate la nivel național este demonstrată de existența unei puternice polemici în societate cu privire la condițiile necorespunzătoare de detenție în penitenciarele din România, fapt care a determinat legislativul să adopte și Legea nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal- lege prin care la articolul 3 prevede că După articolul 55 se introduce un nou articol, articolul 551, cu următorul cuprins:

"Art. 551. - Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare:

(1) La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.,”

Mai mult, chiar la nivel național există deja o practică a instanțelor civile care condamnă statul Român prin Autoritatea Națională a Penitenciarelor pentru condițiile inumane de detenție din penitenciarele românești.

Notorietatea acestei probleme este una care a depășit demult granițele României, țara noastră fiind condamnată în repetate rânduri de către CEDO ca urmare a condițiilor inumane din penitenciarele Românești, motiv pentru care mai multe țări la nivel european nu mai repatriează deținuți în România pentru ispășirea diferitelor pedepse în penitenciarele din România.

Conținutul documentului era unul care atesta o problemă deja cunoscută, nefiind vorba de nicio informație pe care am fi putut să o tratăm ca “senzațională” sau nici măcar ca pe o “noutate”.

Pentru aceste motive, făcându-vă cunoscut că echipa noastră editorială va continua investigațiile pe această temă sensibilă pentru societatea românească, vă asigurăm că vom face cunoscute publicului orice noi informații cu privire la această problemă.

1.

Alexander Adamescu ar fi fost ARESTAT la Londra

Publicat in 29 martie 2018 la 11:45

Probleme mari pentru fiul lui Dan Adamescu, relatează Știripesurse.ro. Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, iar acuzaţiile la adresa acestuia sunt extrem de grave. Acesta ar fi fost încătuşat în cursul lunii martie în Marea Britanie după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare, spune surse judiciare pentru libertatea.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.