Reteaua Corect

Afirmațiile lui Bobby Păunescu privind Editura Evenimentul și Capital sunt false

George Bobby Păunescu a declarat public că decizia de a înscrie Editura Evenimentul și Capital în Clubul Român de Presă îi aparține. Dar aceasta este o distorsionare gravă a realității și puteți afla direct de la sursă care este realitatea. Editura Evenimentul și Capital a anunțat că nu s-a înscris în această organizație, iar difuzarea în continuare a acestei informații este abuzivă și mincinoasă. Mai mult, George Bobby Păunescu deține doar 5% din acțiuni, iar administratorul societății este o altă persoană. Editura Evenimentul și Capital face parte din Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online, scrie EVZ.ro

În ceea ce privește afirmațiile lui George Bobby Păunescu, potrivit cărora decizia de a înscrie entitățile media în Clubul Român de Presă a fost luată de către el, în calitate de membru fondator, acționar și mandatar al B1TV, respectiv de acționar al EVZ și Capital, de comun acord cu domnul Maricel Păcuraru, cel ce posedă creanța majoritară, dar și gajul asupra majorității acțiunilor EVZ și Capital, Editura EVZ Capital le-a calificat “ca fiind fanteziste, lipsite de un suport real”. Aceasta a fost difuzată pe siteul realitatea.net

Mai mult, o simplă consultare a acționariatului la RECOM indică următoarea structură a acționariatului: George Marius Păunescu, zis Bobby, Păunescu – 5 la sută, acțiuni aflate sub sechestru asigurator, după cum a aflat România TV, Claudiu Șerban – 5 la sută, Dan Andronic – 90 la sută din acțiuni, societatea fiind administrată de Virgil Munteanu. Prin urmare, George Bobby Păunescu nu poate lua decizii în numele societății și afirmația că Dan Andronic este „mandatat doar cu partea de management intern”, arată că fie a uitat care este structura actuală a societății, fie dezinformează cu bună știință opinia publică. Administratorul societății este cu totul altcineva. Declarațiile sale pot produce prejudicii firmei.

Declarația lui Păunescu din fața instanței, situația reală

În timpul audierii sale la Curtea de Apel, ca martor sub jurământ, Bobby Păunescu a susținut o versiune a evenimentelor care era mult mai aproape de adevăr. Dan Andronic, acționarul majoritar care era prezent la audiere, a rezumat pentru CapitalLa audierea sa ca martor, în fața instanței și chestionat de procurorul DNA, Bobby Păunescu a afirmat că după o scurtă perioadă de colaborare, în urmă cu 11 ani am cumpărat 90 la sută din acțiunile Editurii, în contul său fiind virate toate sumele aferente contractului de vânzare cumpărare încheiat între mine și el. Tranzacția s-a făcut prin bancă și au fost depuse toate documentele necesare. După cum a explicat judecătorului, a cerut să rămână cu 5 la sută din acțiuni, ca să poată comunica partea culturală prin intermediul ziarului. Ceea ce a și făcut, mai zilele trecute rugându-ne să preluăm o știre cu asocierea pe care a făcut-o cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Nici pomeneală de varianta halucinantă pe care o lansează acum. De altfel, audierea sa fost publică și oricine poate verifica aceste afirmații”.

În plus, în fața instanței, Bobby Păunescu a recunoscut că preluarea Evenimentului Zilei și Capital de la Ringier i-a adus o pierdere financiară semnificativă, iar contractul încheiat cu Dan Andronic l-a scutit de datorii către stat și împrumuturi pe care le avea de rambursat.

În final, Dan Andronic a făcut următoarea precizare: Bobby Păunescu este un acționar minoritar care și-a primit toți banii pe care i-a cerut pentru Evenimentul Zilei și Capital. Ideea că altcineva deține creanța este una din viziunile sale cinematografice asupra afacerilor și sunt convins că pentru unii ar fi extrem de interesant să înțeleagă cum poate fi vândută o creanță care a fost preluată de stat. Înseamnă că cineva a mințit sau a falsificat acte și declarații date la DNA. Sau poate are de gând să o facă. Ceea ce poate fi de la grav la foarte grav. Dar în continuare cred că Bobby Păunescu este un om de bună credință, cu o memorie ce-i poate juca feste, păcălit de o vreo flașnetă care-i cântă dulce la ureche. Se lăuda că îi place muzica country, nu Balada Navei Eșuate, dar gusturile se mai schimbă. Noi mergem înainte și nu intrăm în jocuri care ni se par suspecte. Nu căutăm ceartă cu nimeni, dar nici nu putem lăsa ca o afirmație de acest tip să aducă prejudicii societății. Suntem obligați față de public și angajații firmei să facem aceste precizări”.

 

 

 

EVZ.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.