Reteaua Corect

Adrian Severin: Lui Daniel Grădinaru ar trebui să i se facă plângere penală

Luju a lansat nucleara: “Înalta Curte a manipulat și mințit judecătorii bulgari (în dosarul Elena Udrea). În pofida deciziilor CCR care au demonstrat existența la ICCJ a completelor de judecată nelegal compuse, șeful Secției penale a instanței supreme Daniel Grădinaru a informat Curtea de Apel din Sofia că: “În perioada 2015-2022, la nivelul Secției penale a ÎCCJ nu au fost constatate neregularități cu privire la procedura de numire a membrilor completurilor de judecată”, scrie România Liberă.

„Faptul este foarte grav și depășește problema personală a Elenei Udrea,” ne explică fostul ministru de externe și președinte al OSCE, Adrian Severin. 

“Părerea mea este că ar trebui făcută și plângere penală împotriva judecătorului Grădinaru, care știu că, altminteri, este un judecător corect. 

„Șefului Secției penale a instanței supreme ar trebui să i se facă plângere penală”

Dacă reputația sa coincide cu realitatea și el a mințit, înseamnă că s-au făcut presiuni asupra lui. La anchetă ar trebui să clarifice acest lucru, deși, evident, asta nu îl exonerează de răspundere. 

Mai este întrebarea de ce corespondența cu instanțele străine, care este o corespondență interinstituțională, nu s-a făcut de șeful instituției solicitate, în speță Corina Corbu, ci de șeful uneia dintre structurile acesteia? Nu este deloc în regulă. 

Știind incorectitudinea patentă a Corinei Corbu, se poate crede că ea, abuzând de poziția sa de conducător al ÎCCJ, l-a împins pe Grădinaru spre  comiterea infracțiunii de fals. 

Fără îndoială CSM / Inspecția judiciară ar trebui să cerceteze cazul. Magistrații noștri au ajuns să își facă de cap cu nerușinare. “Post adevărul” domnește în justiția română, iar asta nu poate rămâne așa. Principiul aflării adevărului la noi s-a transformat în “principiu al arbitrariului și al mistificării adevărului,” mai spune Severin.

Pe baza documentației trimise de la București, Elena Udrea a fost extrădată din Bulgaria. Instanța de la Sofia a considerat netemeinică acțiunea avocaților ei, care susțineau că Sentința de condamnare a inculpatei a fost dată nelegal.

Elena Udrea urmează să fie întemnițată la Penitenciarul Târgșor.

România Liberă

1.

NUCLEARA IN DOSARUL UDREA – Inalta Curte a manipulat si mintit judecatorii bulgari

Publicat in 13 iunie 2022 la 08:58

Incredibil: Inalta Curte de Casatie si Justitie a manipulat si mintit judecatorii bulgari in cazul Elenei Udrea. ICCJ a sustinut ca nu a existat nicio problema in legatura cu desemnarea membrilor completurilor de judecata ale Inaltei Curti, in pofida deciziilor CCR care au constatat ca la ICCJ au functionat ani de zile complete nelegal constituite, scrie Luju.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.